Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Date Night

15. april 2010 af Mie Bach

3 stjerner Skriv en kommentar

Date Night billede

”Date Night” bliver holdt oppe af de gode komedieskuespillere Steve Carell og Tina Fey.

Phil og Clair Foster er lykkeligt gift, og de sørger for at holde liv i deres ægteskab med en ugentlig børnefri aften på deres stam-restaurant. Da deres bedste venner beslutter sig for at blive skilt, begynder de dog til at overveje, hvorvidt de nu også er så lykkelige, som de går og tror. Deres ægteskab og ikke mindst voksenaftener føles som en rutine, som går op i pligter og børn, og det får Phil til at inviterer Clair på en Date Night på Manhatten. Han er dog alt for sent ude, hvilket resulterer i, at de ikke kan få et bord, men da et par udebliver fra deres reservation, bliver Phil og Clair for en aften The Tripplehorns. Ikke den bedste beslutning, da The Tripplehorns viser sig at være dybt kriminelle og Phil og Clair er pludselig på flugt fra to skydegale gutter, der er ivrige efter at få fingrene i dem.

Filmen minder meget om ”Did you hear about the Morgans”, med Hugh Grant og Sarah Jessica Parker, som havde premiere i januar. Endnu engang er vi placeret midt i en ægteskabelig krise, hvor flugten fra en gruppe hårde kriminelle får parret til at indse, at de ikke kan undvære hinanden og deres faste rammer. I ”Did you hear about the Morgans” blev parret tvunget ud af deres elskede storby til bøhlandet, og i ”Date Night” fra det vante forstadsliv til det pulserende Manhatten. Det får parrene til at fremstå kiksede i deres uvante rammer, hvilket skaber nogle humoristiske situationer. Det er i grunden ret forudsigeligt, men Steve Carell og Tina Fey er så naturlige komiske talenter, at man fra starten af føler sig i gode hænder.

Steve Carell er efter min mening den næste i række af mandlige skuespillere, som holder sig til den samme type komiske roller med stor succes. Carell er i øjeblikket Hollywoods mest eftertragtede komedieskuespiller og han har tidligere været med i ”The 40 Year Old Virgin” (2005), ”Evan Almighty” (2007) og ”Get Smart” (2008). Det samme har man tidligere set med Jim Carey, som var midthalvfemsernes helt store komiske talent, med roller som ”Masken” (1994), ”Dum, Dummere” (1994) og ”Ace Ventura: Når Naturen Kalder” (1995) og herefter fulgte Adam Sandler med film som ”The Wedding Singer” (1998), ”The Water Boy” (1998), ”Mr. Deeds” (2002) og ”50 First Dates” (2004).

”Date Night”´s første 15 minutter kan få selv den mest giftemodne til at droppe alle overvejelse om ægteskab og børn, da vi på hårdeste vis bliver introduceret for Phil og Clairs liv. Her er ingen glorificering af familielivet, og filmen fortaber sig ikke i halvsentimentale analytiske samtaler over ægteskabets krise. Filmen bibeholder sin position som komedie og genremæssigt er det mere en action-komedie end en romantisk-komedie. Man er godt underholdt, men på trods af filmens længde på 88 minutter, kan man godt til sidst føle, at den går lidt i tomgang.

Titel: Date Night
Original Titel: Date Night
Premieredato: 15. april 2010
Instruktør: Shawn Levy
Skuespillere: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, Olivia Munn
Spilletid: 88 min.
Selskab:
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...