Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De Forbandede År 2

21. april 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

De Forbandede År 2 billede

Fortsættelsen til ”De Forbandende År” byder på et herligt og skræmmende gensyn med den velhavende splittede Skov-familie.

Det er helt utroligt, at en krigsfilm kan være så relevant som i dag. De tragiske invasion af Ukraine betyder, at selvom krigstiden for længst burde være overstået, har menneskeheden intet lært. Dette var også tilfældet tilbage i 1940’ernes Danmark, da Tysklands besættelse splittede familier fra hinanden.

Vi følger de sidste par år i 2.andensverdenskrig. Familien Skov har været igennem en hel del, og i den sidste fase af krigen bliver familien endnu mere splittet end i de tidligere år. En søn kommer såret hjem fra frontlinjen med tyskerne, en datter giftede sig med en tyskofficer, og en helt tredje søn arbejder sammen med modstandsbevægelsen. Imens forsøger familiens far, Karl (Jesper Christensen) at holde sammen på den splittede familie, samtidig med at holde sin elskede fabrik kørerede – men når man arbejder sammen med tyskerne er det ikke helt let.

Jesper Christensen og Bodil Jørgensen er tilbage som ægteparret Skov, og de gør det fremragende. Der er så mange følelser på spil, hvor både de personlige relationer bliver sat på prøve, men samtidig skal der bevares en kritisk tilstand til både landsforræderi og nationalisme.

Ligesom ”De Forbandende År” har instruktør Anders Refn ikke været interesseret i en oprigtig krigsfilm, hvor vi følger krigens gru, men vi dykker her længere ned i krigens dybe spor. Fortsættelsen er muligvis langt mere voldelig end den første og især modstands-sønnen, Aksel, viser hvordan krigen sætter sig et traume på kroppen – også lang tid efter krigens afrunding. Det er svært at se denne krigsperiode som sort-og hvid, da tiden var langt mere kompleks, men Refn har fået et nuanceret portræt af Danmark.

Filmen er dog ret lang. Der er meget, der skal fortælles på 2,5 time, hvor størstedelen består af dialog. Ikke fordi dette nødvendigvis er et problem, men det bliver meget langt i længden. Til gengæld er de danske krigsscener fra 1940’erne utrolig godt lavet. Det er helt fantastisk, at produktionsholdet kan genskabe et gammeldags-Danmark i et moderne samfund, men det er heldigvis lykkes. Der er b.la. blevet optaget på Fyn og Langeland

”De Forbandende År 2” er et nuanceret portræt af familien Skov. Den samler trådede op fra dens etter, og afslutter historien, selvom krigens tydeligvis sætter dybe spor langt efter. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen er fremragende som ægteparret, og deres forhold er filmens centrale kerne for splittelsen.

Titel: De Forbandede År 2
Original Titel: De Forbandede År 2
Premieredato: 21. april 2022
Instruktør: Anders Refn
Skuespillere: Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Mads Reuther, Pernille Højmark, Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard
Spilletid: 152 min.
Selskab: Space Rocket Nation ApS, Scanbox, 2022
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...