Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Deliver us from evil

3. januar 2015 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Deliver us from evil   billede

Ujævn besættelsesgyser…

Politibetjenten Ralph Sarchie (Eric Bana) patruljerer i New Yorks mørkeste afkroge, hvor menneskeheden for længst er gået tabt og kaos har overtaget. Da en kvinde forsøget at dræbe sit eget barn, kommer Sarchie på sporet af mystiske okkulte fænomener i storbyen. Sarchie kæder en mystisk fremmed sammen med fænomenerne, der alle involverer voldshandlinger og overgreb, begået af tilsyneladende almindelige mennesker. Sammen med præsten Mendoza (Édgar Ramírez) må Srachie tage kampen op mod de onde kræfter, der ikke kun truer Nem York men også Sarchies familie.

”Deliver us from evil” er skåret over den samme skabelon som mange andre okkulte gysere. En mand i krise bliver konfronteret med uforklarlige fænomener, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin religiøse overbevisning, sig selv og sin familie. Det bedste og mest velkendte eksempel på dette genregreb, ser man i William Friedkins mesterværk ”Eksorcisten” fra 1973. Men desværre er der meget langt fra ”Deliver us from evil” og hen til Friedkins skrækindjagende besættelsesgyser.

Filmens største problem er, at den sætter sig imellem to stole rent genremæssig. Det ene øjeblik forsøger ”Deliver us from evil” at være en politifilm, hvor opklaringen af en forbrydelse er i centrum. Det næste øjeblik vil filmen gerne være en regulær skrækfilm, hvor en overnaturlig dæmonbesættelse driver filmens fortællermæssige mekanik fremad. Denne vekslen mellem genrer gør, at den egentlige uhygge går tabt. Man sidder derfor tilbage, lettere forvirret over hvad filmen egentlig vil.

Instruktøren Scott Derrickson har tidligere stået bag den glimrende ”Sinister” fra 2012, der ligeledes omhandler okkulte fænomener. Men instruktøren rammer desværre ikke den samme snigende uhygge i ”Deliver us from evil”.

Skuespillerne gør hvad de kan, og især Eric Banas portræt af politibetjenten Sarchie, er med til at trække filmen op fra glemslens dyb. Det er også værd at fremhæve Sean Harris, der er aldeles skræmmende i rollen som den mystiske fremmed, der muligvis er forbundet til de voldsomme handlinger i filmen.

”Deliver us from evil” er en genreforvirret gyser, der ikke overrasker sit publikum. Plottet er på det jævne, og man har en irriterende fornemmelse af at have set det hele før. Skuespillet trækker op, men det redder beklageligvis ikke ”Deliver us from evil” fra at være en ganske ujævn affære.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet på Blu Ray udgaven af ”Deliver us from evil” er ganske hæderligt. Fire forskellige dokumentarfilm belyser produktionen fra forskellige vinkler. Blandt andet beskrives filmens balance mellem virkelighed og fiktion. ”Deliver us from evil” er baseret på ’virkelige’ begivenheder, og i bonusmaterialet bliver virkelighedens Ralph Sarchie interviewet. Der bliver også kigget på makeup design og skuespillernes arbejde. Bedst er uden tvivl kommentatorsporet med Scott Derrickson, der i detaljer beskriver sit arbejde med filmen. Sporet er yderst informativt, og ganske underholdende.
Ekstramaterialet til ”Deliver us from evil” er solidt og gennemarbejdet. Derricksons kommentatorspor er absolut værd at bruge tid på, om ikke andet, så fordi selve filmen ikke er så pokkers underholdende.

4 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Deliver us from evil
Original Titel: Deliver us from evil
Premieredato: 31. december 2014
Instruktør: Scott Derrickson
Skuespillere: Eric Bana, Édgar Ramírez, Olivia Munn, Sean Harris, Joel McHale
Spilletid: 118 min.
Selskab: Jerry Bruckheimer Films 2014/Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB 2014
Genre: Action , Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...