Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Drengene fra 3. g

14. oktober 2009 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Drengene fra 3. g billede

”Drengene fra 3. g” – én af 7 film med temaet ”næsten voksen” fra filmfestivalen Buster

Filmfestivalen Buster har i kategorien Dokumentar 7 film på programmet med temaet ”Næsten Voksen”.

Pressemeddelelsen præsenterer filmene således:

Første portræt af en ungdomsgeneration i mange år.

7 film skildrer ungdomsgenerationen i dag
De er født i 80’erne, og er en af de mindste årgange nogensinde. Deres forældre har på den ene side fordybet sig i dyre håndbøger om børneopdragelse, været bekymrede om alt fra røde numser til afvigende adfærd – og på den anden side haft travlt med deres egne liv.
De har været omgivet af pædagoger hele deres liv, er blevet hørt og forstået – og har lært at udvise tolerance overfor andre. Nu er de 15-20-årige danskere NÆSTEN voksne. Og om denne sindssygt svære teenagetid er der produceret 7 film, som portrætterer denne ungdomsgeneration.

Bag filmene står en gruppe af Danmarks stærkeste, yngre dokumentarinstruktører, som hver især har leveret et bud på en teenager af tiden.


Filmen ”Drengene fra 3.G” er således en af filmene i serien.

Filmen følger de to drenge, Felix og Anton, der nærmer sig afslutningen på 3. g. og dermed også en række eksamener.
Det kommer lidt som en overraskelse for de to. De har mest brugt tiden i gymnasiet til at feste, score piger og skyde lidt hoops. Men når nu virkeligheden står for døren, og omgivelserne presser lidt på, så man jo gøre noget. F.eks. tage til Barcelona for at rette lidt op på de mildest talt fraværende spansk-evner. Problemet er bare, at der er så meget, der er sjovere end at terpe, og Barcelona viser sig også at være et sjovt sted at holde en fest. Et typisk mønster for de to drenge.

Felix og Anton er et par top charmerende gutter med stor lyst på livet. Og kvikke, det er de også. Det kan man ikke tage fra dem. De er også totalt uden evne til at forholde sig til andet, end hvad der ligger lige rundt om hjørnet – og det er for det meste fest og ballade. Det er ikke supergodt, når man har en afgørende studentereksamen foran sig. Anton gør sit for at forberede sig og han er også tanden mere fokuseret end Felix. Anton besidder bare ikke rigtigt Felix´ evne til at vise stille sig frem med store armbevægelser og køre et verdensmandsshow af – også uden det store at have det i. Han viser sig derimod ikke at være et eksamensmenneske på trods af en del mere forberedelse.

Begge får huen på med lidt blandede resultater. Jeg havde ultra-stor fornøjelse af at følge de to gutter, og jeg skal spare folk for paralleller med min egen studentertid. Nævnes skal det dog, at der var masser af lighedspunkter. Sådan vil det ganske sikkert også være for andre unge, der kæmper med det lystbetonede og det modsatte; kedelige filosoffer og ligegyldige verber. Hvad fanden; det går jo nok.

Det gør det sikkert også, personligt føler jeg mig ret overbevist om, at de to nok skal finde deres plads på arbejdsmarkedet, når de lige har fået lagt et par damer ned og festet et par år til. Men de mere stræbsomme vil kunne gennemskue, at hvis man vil have resultater, så kommer det hele ikke flyvende ind ad døren – der skal sørme læses, terpes og ikke mindst forstås.
Filmen løfter ingen pegefingre eller moraliserer, men viser et flot billede af unge i dag, der gør sig klar til voksenlivet. Om man vil tage ved lære eller bare leve livet, når der nu er fest i morgen, er op til den enkelte.

Men diskussionen ligger lige for, og derfor vil filmen være velegnet at vise til både de ældre folkeskoleklasse og i gymnasiet.
Vi andre gamle nisser vil også kunne se filmen og tænke tilbage på, om man burde have gjort det hele anderledes, eller om det nu ikke gik helt ok alligevel.

Filmen sælges ikke til private via de sædvanlige film-sites, men er målrettet folkeskoler og gymnasier, men er man interesseret, så hold øje med

- Buster Filmfestival
- www.buster.dk
- www.filmstriben.dk
- Film i skolen: http://www.dfi.dk/filmiskolen/filmiskolen.htm
- DVDer til salg, bl.a. via danske boghandlere, www.saxo.com og www.williamdam.dk

Titel: Drengene fra 3. g
Original Titel: Drengene fra 3. g
Premieredato: 14. oktober 2009
Instruktør: Jannik Splidsboel
Skuespillere: Felix, Anton
Spilletid: 40 min.
Selskab: Bastard Film, 2009
Genre: Dokumentar
Link: http://www.buster.dk


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...