Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

I Krig Med Morfar
I Krig Med Morfar billede

The High Note
Sjæl
Spiral: From The...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Drukfesten

25. august 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Drukfesten billede

Amerikaniseret fransk hit-komedie.

Fransk film har i de senere år haft en større publikumsopblomstring som følge af en række letbenede feel-good komedie, som er gået rent ind hos det underholdnings-hungrende publikum. Men mens en fin film som verdenssuccesen ’De Urørlige’ ganske fortjent har høstet roser og biografbilletter, så har flere af de svage efterfølgere været af noget ringere karakter.

I det seneste skud på stammen ’Drukfesten’, der har den simple titel på fransk ’Babysitting’, er man gået all-in på amerikansk gross-out og falden-på-halen komik – og inspirationen fra de populære ’Hangover’-film og 'Project X' er tydelig.

Da den uheldige og generte Franck bliver nødt til at passe sin stenrige chef Marcs uregerlige søn ender alt galt. Det er nemlig Francks 30-års fødselsdag, og hans to halv-hjernede venner har arrangeret en surprise fest for ham.

De indtager chefens kæmpemæssige villa – og da den uopdragne søn pludselig stikker af på sin cykel midt i festinfernoet, så bryder et sandt helvede løs.

’Drukfesten’ skjuler absolut ikke sin inspiration fra den amerikanske kultur, og filmen vrimler således med referencer til diverse amerikanske film og personligheder. Og det er da intet under, at netop denne film eftersigne skulle have solgt over 2.500.000 billetter i de franske biografen – for præcis som i de danske ’Hangover’-forsøg ’Klassefesten’ 1 og 2 – så kan man ikke undgå at være bare lidt underholdt.

For selvom ’Drukfesten’ langt fra er opfindsom, det skulle da lige være, dens sjove ”found footage”-stil, man oplever nemlig ”herlighederne” i flashbacks gennem en af kammeraternes videooptagelser, så kan man altså ikke undgå at efterlade et fnis eller grin her og der.

Hovedrollen Philippe Lacheau, der også har været med til at instruere, er elskværdig som den uheldige Franck, også selvom der bliver skruet helt op for skuespillet – men i denne sammenhæng er det absolut til at se igennem fingre med det.

Filmen får da også fyret en række sentimentale pointer afsted i dens noget klichetunge slutning. Men om ikke andet, bør der ikke herske nogen tvivl om, at 'Drukfesten', trods den fjollede titel, har hjertet på det rette sted!

Alt i alt er ’Drukfesten’ på ingen måder en nyskabende eller specielt bevidstheds udvidende oplevelse, men ganske underholdende til en søndag på sofaen. Og ja, der bliver skudt jokes afsted med spredehagl, så en eller to af dem skal nok ramme dig lige i maven og afføde et tiltrængt grin!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Drukfesten
Original Titel: Babysitting
Premieredato: 9. juli 2015
Instruktør: Philippe Lacheau, Nicolas Benamou
Skuespillere: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Julien Arruti, Grégoire Ludig
Spilletid: 81 min.
Selskab: Axel Films, Another World, 2015
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of MetalKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...