Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Efter Revolutionen

25. april 2013 af Sofie Lykke Stenstrop

3 stjerner Skriv en kommentar

Efter Revolutionen billede

Assayas’ sentimentale tilbageblik på de skelsættende begivenheder, der formede den franske ungdom i starthalvfjerdserne er ærgerligt overfladisk og ufokuseret.

Selvbiografisk og sentimental
Efter Revolutionen udspiller sig i årene umiddelbart efter majrevolten i 1968, og tematiserer den splittelse mellem selvrealisering og solidaritet som unge oplevede i kølvandet på studenteroprørets kaostilstand.

Med Gilles (Clément Métayer) som sin stedfortræder fortæller Olivier Assayas en delvist selvbiografisk, fuldstændig sentimental, historie om en ung mands søgen efter sin identitet, kunstnerisk succes og kærlighed.

Konfrontationer, kunst og kammerater
I filmen følger vi en vennegruppe af aktivistiske studerende: Gilles, Christine, Alain og Jean-Pierre, der sammen kæmper for at gøre – hvis ikke verden – så i hvert fald deres forstadsgymnasium til et mindre apolitisk, mere oprørsk sted.

De unge demonstranter er dog langt fra enige om revolutionens mål eller midler, og i et opgør med skolens ”fascistoide vagter”, der involverer stenkastning og Molotov-cocktails, bliver det tydeligt, at teenagernes konfrontationer ikke kun er ude af proportioner, men også kontrol: én af vagterne kommer slemt til skade under angrebet og truer med at lægge sag an.

For at forblive uden for politiets søgelys beslutter vennerne at bruge sommeren sammen med deres kammerater i Italien, hvor de benytter lejligheden til at stifte bekendtskab med alternative livssyn og ikke mindst kvinder med midterskilninger på bevidsthedsudvidende stoffer.

Uspændende sidespring i dobbelt forstand
I Italien møder bohemen Alain (Felix Armand) den rødhårede amerikanske danser Leslie, der overspilles af India Menuez, som i sin stræben efter at være skødesløst lækker a la Francoise Hardy mest af alt ligner en model for Urban Outfitters med et attitudeproblem. Det er et mysterium, hvorfor Assayas vælger at bruge så meget tid på den mildt sagt uspændende, kvindelige karakter – især når han har det lysende talent Lola Créton på rollelisten.

Surrogat er filmens eneste lyspunkt
Filmens største force er dens indfølte portrættering af Gilles, der er lige dele ranglet revolutionær og Romantiker. Gilles er typen, der bærer følelserne uden på sine batiktryk-t-shirts. Han har charmeklude i alverdens mønstre og mørke sovekammerøjne, der konstant kigger som en nuttet hundehvalps ud gennem det sorte, tilpas kontrollerede emo-morgenhår.

Assayas’ alter ego udstråler en gymnasieelevs sårbarhed med stor overbevisning, men er desværre den eneste af filmens mange karakterer, der ikke er skuffende stereotypisk og flad. Der er ingen tvivl om, at der er kræset for filmens mise-en-scene, der tæller en overvældende mængde af tidstypiske elementer, der skal styrke tidsbilledets troværdighed, men Assayas’ fortælling er så sølet til i nostalgi, at der lægger sig et lag af længsel efter en svunden tid over hele filmen, der får den til at fremstå som ét langt, selvsmagende nostalgitrip.

Titel: Efter Revolutionen
Original Titel: Après mai
Premieredato: 25. april 2013
Instruktør: Olivier Assayas
Skuespillere: Clement Metayer, Felix Armand, Lola Créton, Carole Combes, India Salvor Menuez, Hugo Conzelmann
Spilletid: 122 min.
Selskab: MK2 Productions, MK2 Diffusion, 2012
Genre: Drama
Link: http://www.ifcfilms.com/films/something-in-the-air
Gilles og Laure i tidstypiske outfits
Gilles og Laure i tidstypiske outfits


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...