Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

El Camino: A Breaking Bad Movie

2. november 2020 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

El Camino: A Breaking Bad Movie billede

Jesse Pinkman får en værdig afsked.

’Breaking Bad’ er en af historiens bedste tv-serier – ikke mindst, fordi den, modsat mange andre serier, vidste, hvornår den skulle stoppe.

Fem stærke sæsoner blev det til, og en værdig afsked til Walter White.

Senere har vi så fået advokaten Saul Goodmans forhistorie i den ligeledes fortrinlige tv-serie ’Better Call Saul’.

Men var det at tage munden for fuld, da skaberen bag 'Breaking Bad' pludselig meldte ud, at nu kom der en film ’El Camino’, som skulle fuldende Jesse Pinkmans historie?

I slutningen af ’Breaking Bad’ stikker Pinkman af en bil – efter at have været blevet mishandlet og behandlet som slave i et narkolaboratorie. Men behøvede vi egentlig at vide mere end det? Kunne Pinkman ikke bare the lonesome cowboy, der kører ud i solnedgangen?

Ja, på sin vis er ’El Camino’ (i øvrigt opkaldt efter bilen) en lidt unødvendig film. Men det er absolut et værdigt punktum for Jesse Pinkmans skæbne – om end en tand for røsen rødt...

’El Camino’ følger således umiddelbart efter hændelserne i ’Breaking Bad’ og følger Pinkman på fulgt fra sine tidligere kidnappere, politiet og sin fortid. Han leder efter et sted, hvor han kan starte en ny tilværelse, men til det må have kapital…

Vince Gilligan har både instrueret og skrevet ’El Camino’, og Breaking Bad-skaberens sans for detaljer skinner som altid igennem i filmen. Det er en ”lille” film, men den fungerer på sin egen præmis.

Det føles som om, at Gilligan bare ikke har kunne efterlade sin karakter på den måde, og nu vil give ham en afsked, som han mener, at han fortjener, uden at gøre et kæmpe postyr ud af det.

Filmen byder selvfølgelig på nogle gengangere fra seriens univers, da den tager nogle stikkere tilbage i tiden i flashbacks – og ja, Walter White er tilbage i en måske lidt antiklimatisk scene. Men som dog giver følelsen af at komme hjem.

Aaron Paul er som altid stærk i rollen som Jesse, og hans transformation fra kejtet gadepusher til narkobaron – og til PTSD-ramt fange er beundringsværdig. Selvom de måske hopper lidt let over den sidste del til tider i filmen…

’El Camino’ har også et kærtkommen gensyn med Jesse Plemons som Todd, der igen viser, hvorfor han er SÅ god. Mens Robert Fosters Ed også er tilbage i en fin optræden.

Flere scener virkelig velskrevede, og især én er neglebidende intens, da Jesse fanges i lejlighed, da der kommer ubudne gæster.

Så, hvis man er ’Breaking Bad’-fan er ’El Camino’ er absolut seværdig. En respektabel epilog til universet – og karakteren Jesse Pinkman. Men nødvendig? Måske ikke.

Titel: El Camino: A Breaking Bad Movie
Original Titel: El Camino: A Breaking Bad Movie
Premieredato: 12. oktober 2020
Instruktør: Vince Gilligan
Skuespillere: Aaron Paul, Jesse Plemons, Jonathan Banks, Tom Bower
Spilletid: 122 min.
Selskab: Sony, 2019
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...