Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Empire

24. januar 2007 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Empire billede

Tv serie om mordet på Cæsar og Octavious vej til magten

Med serien ROME fra HBO, blev der sat nye standarter for hvordan en episk tvserie bør se ud. Empirer formår ikke at løfte denne arv.
Emprer er en 6 episoders Tvseiere omkring mordet på Cæsar og de indbyrdes magt kampe der efterfølgende opstod mellem Amrc Anthony og Octavian og den resulterende borgerkrig som republikken Rom oplevede i 43 bc.

Tyrannus, cæsars bodyguard, bliver efter cæsars død sat til at passe på Cæsars nevø, som er udpeget til at efterfølge ham på roms trone. Dog står Brutus i hans vej og snart bryder konfliken imellem de to mænd og det ender med at Roms fremtid ligger i Tyrranus hænder.
I landflygtighed får de samlet en hær og går imod Brutus for at genvinde magten over Rom.

Serien er ganske velproduceret og man kan se at der er langt meget arbejde i de flotte billeder.
Desværre er flere af scenerne lige lovligt overspillede og det er tydeligt at der her ikke er tale om en spillefilm men en tvserie.

Skuespillet er generelt meget godt, men det til tider dårlige manuskript og en tendens til at overspille gør at det til tider bliver trættende at se på. Valget af forholdsvis ukendte skuespillere virker ganske godt da man har lettere ved at abstrahere fra deres virklige status og se serien for hvad den er. Det er specielt i action scener hvor serien kommer til kort. I deres forsøg på at efterligne gladiator filmen og skabe en mægtig kriger ender det i dårligt korrigraferede scener hvor det er tydligt at se at budgettet ikke helt kunde følge med intentionerne.

Det er klart at denne serie ikke kan sammenlignes med ROME, der har haft et meget størrere budget end denne serie. Både historien, effekterne og skuespillet er bedre men det gør ikke denne serie dårlig. Historien er ganske god og som en miniserie formår den at fastholde interessen hele vejen igennem trods enkelte problemer.

Ekstra materiale,

DVDerne indeholder 2 features

Empire – Before and after. Dette er et kik på tilblivelsen af special effkterne i serien. Det er små før og efter klip der viser lidt af de manipulationer der er foretaget på filmen. Der er ingen kommentator spor på denne feature og der er lagt det værste new age musik over der fik mig til at skrue ned for lyden de 10 mnutter featurene varede da den monotome og gentagende rytme var ved at drive mig til vanvid. Featuren mangler klar et kommentator spor og en bedre gennemgang af materialet.

Rebuilding an empire. Dette er et lille kik bag kulisserne til optagelserne af serien, hvor de medvirkende taler om størrelsen af projekted, og de mange oplevelser de havde under optgalsen og hvorfor de valgte at indspille serien i Italien og ikke i et studie i hollywood. En ganske informativ og vel produceret feature.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Empire
Original Titel: Empire
Premieredato: 23. januar 2007
Instruktør: John Gray
Skuespillere: Santiago Cabrera, Vincent Regan, Colm Feore
Spilletid: 360 min.
Selskab: PanVision
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...