Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Birds Of Prey
Birds Of Prey billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Undtagelsen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

En aften med John & Aage (DVD)

7. juni 2004 af Lise Aakjær

4 stjerner Skriv en kommentar

En aften med John & Aage (DVD) billede

Retro-humor med John & Aage. Især deres film med skjult kamera ”Huller i suppen” er et gensyn værd.

Som det er tilfælde med John og Aage’s ”Ung-TV med John & Aage” skal man kun sætte sig til at se ”En aften med John & Aage” af nostalgiske årsager. Storhedstiden sidst i 80’erne og først i 90’erne er forbi og John & Aage skal nu ses for nostalgiens skyld og fordi de næsten har fået kultagtig status.

På ”En aften med John og Aage” finder vi et af de absolutte kult-højdepunkter ”Huller i suppen”, der er en hel film med ene og alene skjult kamera, hvor der bliver taget fis på intetanende folk. Det siger en del om humoren.

De fleste John & Aage kendere husker sikkert, når færdselspolitiet snakker sort, eller når Aage går tur med sin fisk i parken. Eller hvad med fotoboxen, der går amok og gør sine ofre helt skæve i hovedet af at holde de kunstige smil. Eller hvad med manden ved busstoppestedet, der får stjålet sin pung – af en mand der tilsyneladende er en god, gammel ven. Og hvem husker ikke Colar-colar reklameoptagelsen for en ny cola, der måske mest var sjov, fordi vi fik lov at kigge med bag kulisserne ved det dengang nye fænomen tv-reklamen. Og hvad med... Ja, mam kan blive ved med at remse højdepunkter op. Det ene glædelige gensyn efter det andet.

”En aften med John & Aage” er et 1½ time lang stand-up show med de to fra 1992, hvor de agerer bl.a. tryllekunstnere, snobbede filmkendere og bare i det hele taget giver den som tumpen med de sammentapede briller og fesseren uden hår. Dette show er dog ikke nær så underholdende om ”huller i suppen”, måske fordi nostalgi-effekten ikke er så nærværende. Men det er dog tydeligt og sjovt at se, at de to stand-up’ere er pionerer på området.
Det er især, når de to modsætninger spiller sammen, at det er sjovt, og ikke når de forsøger at være sjove hver for sig med små indskudte jokes og kommentarer til publikum.

Det er plat og langt ude falde-på-halen-komedie, men det er et sjovt gensyn, der er alle pengene værd, hvis man vel og mærke var til John & Aage dengang for 15 år siden. John og Aage bør bestemt indtages i små doser, hvilket DVD’ens kapitelinddeling også lægger op til. Man kan nemt og hurtigt bladre mellem de forskellige sketches i ”Huller i suppen” og i ekstra-materialet.

Ekstra-materiale:
Ekstra-materialet består også af et nostalgisk gensyn med Michael Meyerheims talkshow ”Meyerheim”, hvor John & Aage er inviteret i studiet. Desuden er der ”lyde” og rap og musikvideo med John & Aage, og så det berømte ”guitarkursus” fra endnu et live show, hvor John agerer kursistens hænder gennem en stor frakke. Der er ikke så meget sjov at komme efter i hverken ekstra-materiale eller ”En aften med John & Aage”. Det er i ”Huller i suppen” at de virkelige perler findes.

En aften med John & Aage er helt klart et festligt gensyn med de to komikere, der engang lagde hele Danmark flad af grin. Men har du aldrig hørt om John & Aage så bør du slet ikke overveje at anskaffe dig denne DVD.
4-stjernet nostalgi!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: En aften med John & Aage
Original Titel: En aften med John & Aage
Premieredato: 7. juni 2004
Instruktør: Morten Lorentzen, Povl Erik Carstensen
Skuespillere: Morten Lorentzen, Povl Erik Carstensen
Spilletid: 139 min.
Selskab: Egmont, Nordisk Film 2004
Genre: Humor
John og Aage
John og Aage


banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...