Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

En Familie.

31. august 2011 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

En Familie. billede

Jesper Christensen er helt fantastisk i Pernille Fischer Christensens store familie drama. Det er rørende, smukt og ganske fængslende at følge bagerklanen Rheinwald igennem den svære tid.

Richard Rheinwald (Jesper Christensen) er familieoverhovedet i den familie, der har været Kongelig Hoflevrandør af brød igennem flere generationer. Hans bageri er vidt kendt, og hans person er accepteret i de høje kredse. Richard Rheinwald er med andre ord en mand med masser af ambitioner og et dominerende væsen. Det eneste der halter bagud er hans helbred, der bliver mere og mere dårligt, også selvom han skulle være i bedring efter en operation for kræft i lungerne. Hans kæreste Sanne (Anne Louise Hassing) siger ja, da hun bliver spurgt om de skal gifte sig, og et stort bryllup stables på benene.
Hans datter Ditte (Lene Maria Christensen) har imidlertid andre drømme end drømmen om, at videreføre bagerforretningen. Hun er en karriere kvinde og tænker en del på sig selv. Intet lader hun stå vejen for det ønske job, hun har fået i New York. End ikke det, at hun er blevet gravid med sin kæreste Peter (Pilou Asbæk). Men Richards sygdom bliver ikke bedre, og han får skrevet sin dødsdom af lægerne. Nu er spørgsmålet bare, hvem det er, der skal føre bagerimperiet videre efter Richards bortgang.

Til Berlinalen i 2010 var En Familie udtaget til hoved konkurrencen sammen med Thomas Vinterbergs Submarino. Her fik begge film stor omtale, og En Familie vandt den fornemme Kritikernes pris. En Familie har endvidere også modtaget flere priser rundt om i verden. Blandt andet The Narrative Award ved Los Angeles Film Festival også i 2010.

En Familie er instruktøren Pernille Fischer Christensens 3. spillefilm efter En Soap og Dansen, begge med Trine Dyrholm i hovedrollerne.

En Familie er en rå og "lige i ansigtet" historie om hvordan sygdom med et kan forandre en familie, og om den kraftige omvæltning der kan splitte en familie men også samle den igen, og lade den komme hel ud på den anden side af pinslerne. Pernille Fischer Christensen har et fast tag i fortællingen, og med de prægtige skuespillere hun har med sig, bliver det hele løftet op på et højt gennemført plan. For selvom historien måske halter en anelse, og flere steder træder vande, så tilgives det af de smukke og barske skuespillerpræstationer anført af en, endnu engang storspillende Jesper Christensen, der bare bliver bedre og bedre for hver gang, man oplever ham på det hvide lærred. Fremhæves skal bestemt også Lene Marie Christensen, der giver et rørende portræt af en kvinde, der bliver splittet af det hun så brændende ønsker sig, og det hun er forudset til at skulle præstere. I det her tilfælde to vidt forskellige ting.

Pernille Fischer Christensen har skabt en smuk og rørende film, der hvis man er til drama, ikke vil skuffe. Glæder mig allerede til at se hvad denne dygtige danske instruktør vil præsentere os for i hendes næste film.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet på denne Blue Ray udgivelse består af et par Featuretter der indeholder klip fra turen til Berlin og div. Interviews med instruktør og flere af skuespillerne. Desuden er det muligt at se filmens trailer.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Lyden er Dolby Digital 5.1 eller DTS lyd. Det er muligt at se En Familie med Danske ellers Engelske undertekster.

Blue Ray formatet gør yderligere sit til, at filmen er ren nydelse. Billedet er flot overført, og står skarpt og klart. Ganske enkelt en fryd for øjet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: En Familie.
Original Titel: En Familie.
Premieredato: 23. august 2011
Instruktør: Pernille Fischer Christensen.
Skuespillere: Pilou Asbæk, Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Anne Louise Hassing, Coco Hjardemaal, Gustav Fischer Kjærulff, Line Kruse.
Spilletid: 99 min.
Selskab: Zentropa. 2010.
Genre: Drama
Richard Rheinwald i sit elskede bageri.
Richard Rheinwald i sit elskede bageri.
Ditte og Peter forestiller sig hvordan den kommende graviditet vil udvikle sig. Men sådan bliver det ikke helt.
Ditte og Peter forestiller sig hvordan den kommende graviditet vil udvikle sig. Men sådan bliver det ikke helt.
Bryllup i familien Rheinwald!
Bryllup i familien Rheinwald!


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...