Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Escape Plan

15. oktober 2013 af Emil Odgaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Escape Plan billede

Aldrende action ikoner tørner sammen i den knapt så ikoniske action-thriller Escape Plan.

Sly og Arnold
Vi kender dem alle, gode gamle Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger. Sly og Arnold spiller for første gang overfor hinanden i en film, hvor de begge har markante roller og hvor deres sammenspil er i fokus. Men spørgsmålet er, om det er lige så hæsblæsende som det lyder. Instruktøren Mikael Håfström gør i hvert fald et forsøg på at lave en innovativ action-thriller med en anelse færre våben og eksplosioner end vi ellers er vant til fra Sly og Arnold.

Et udsædvanligt erhverv
Ray Breslin (Sylvester Stallone) specialiserer sig i at designe og bygge flugt sikre fængsler. Han bliver sammen med sit Team Abigali (Amy Ryan), Hush (Curtis Jackson/50 Cent) og Lester (Vincent D´Onofrio) tilbudt et aldeles lukrativt job om med at evaluere sikkerheden i fængslet ”The Tomb”. Ray tøver, men kan i sidste ende ikke modstå tilbuddet, som indebærer, at der ikke må kommunikeres mellem Ray og teamet. Ikke nok med det kender ingen fængslets placering. Alt dette er med til at gøre flugtillusionen realistisk.

Besværligt bliver det dog for den garvede Ray, da han bliver spærret inde i ”The Tomb”. Her finder han ud af, at nogen vil ham ondt og en flugt virker nærmest umulig, da fængslet er bygget over hans egne teorier om sikkerhed i fængsler.
Desperat er Ray for at slippe væk og han ser nu kun en mulighed; nemlig at bruge sin professionelle viden til at gennemtænke og nøjagtigt planlægge den store flugt. For at realisere dette allierer han sig med en anden fange ved navn Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger).

Middelmådig action-thriller
Med Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger på lærredet sætter man sig ikke til rette i biografen med en indstilling om at se fantastiske skuespils præstationer, og det kommer til at holde stik.
Sylvester Stallone er forholdsvis anonym som hovedpersonen Ray Breslin og som i størstedelen af hans film er han mere personen Stallone og ikke en udtænkt karakter. Man kan ligeledes undre sig over, hvorfor Arnold Schwarzenegger for nyligt har gjort comeback som skuespiller. Han fremstår i mange af scenerne ufrivilligt komisk, til dels på grund af hans østrigske accent, som efterhånden er blevet hans kendetegn. I forhold til hans gamle film, hvor man grinede med ham, griner man i denne film mere af ham.

Filmen bæres af et gennemgående spændingsniveau og udemærkede action-sekvenser, som hører hjemme i en action-thriller som denne. Stemningen er til tider paranoid og indelukket, da størstedel af handlingen udspiller sig i det hemmelige fængsel ”The Tomb”. På papiret er plottet til tider usædvanligt og nuanceret, men problemet er, at det på lærredet aldrig rigtig kommer til udtryk.
Det virker som om, intentionen er at skabe en usædvanlig fortælling, en moderne actionfilm, som ikke er blevet set før. Filmen prøver da også forskellige ting, men faktum er stadigvæk, at filmen fremstår som en middelmådig action-thriller.

Det er ingen hemmelighed, at Sly og Arnold er dybt inde i deres karrieres efterår, og det bliver ikke bedre af, at Jim Caviezel præstation som den sadistiske leder af ”The Tomb” aldrig rigtig virker skræmmende. Selvom skuespillet ikke er noget at råbe hurra, for sidder man ikke med følelsen af, at Escape Plan er decideret dårlig. Så længe man tager popcornene og colaen frem, skal man nok blive underholdt, men så heller ikke meget mere end det.

Titel: Escape Plan
Original Titel: Escape Plan
Premieredato: 17. oktober 2013
Instruktør: Mikael Håfström
Skuespillere: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Curtis "50 Cent" Jackson, Sam Neil, Vinnie Jones, Farah Tahir, Vincent D´Onofrio, Amy Ryan
Spilletid: 155 min.
Selskab: Summit Entertainment, Nordisk Film, 2013
Genre: Action , Thriller
Link: http://escapeplanmovie.com
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...