Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Far From The Madding Crowd

3. september 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Far From The Madding Crowd billede

Thomas Vinterbergs filmatisering af britisk litterærklassiker er en noget tung, men flot affære.

Da Thomas Hardys roman ’Far From The Madding Crowd’ i 1847 udkom var det et opsigtvækkende værk – den filmiske version anno 2015 er langt fra lige så sensationel. Det skyldes ikke kun, at den selvstændige kvinderolle, der i Hardys bog var meget fremmelig for sin tid, i dag er blevet en ganske almindelige skikkelse i den vestlige verden, men også at Vinterbergs nye filmiske version langt fra har noget nyt på hjerte.

Den uafhængige og enerådige Bathsheba Everdene (Cary Mulligan) arver sin onkels gods og land og bliver pludselig en velstående kvinde. Bejlerne står i kø. Men Bathsheba ønsker at bryde tidens firkantede kvindenormer og realisere drømmen som selvstændig kvinde.

Bathsheba er dog på mange måder naiv og leger gang på gang med de hungrende mænds følelser. I første omgang går det ud over den rutinerede gårdejer og hyrde Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), der efterfølges af den velhavende godsejer Mr. Boldwood (Michael Sheen), det er dog lige indtil den kække soldat Troy (Tom Sturridge) dukker op…

’Far From The Madding Crowd’ største problem som melodrama er, at den nærmest er blottet for passion. Lige så skønne som billeder af den engelske landelige idyl er, ligeså lidt følelsesmæssig vildskab er der at finde i den noget tørre filmatisering.

Det skyldes ikke mindst, at den søde hovedrolleindehaver, lillepigen Cary Mulligan langt fra damper af erotisk passion – og at de tre mandelige bejlere langt fra er i stand til at få tændt op i skørterne på Mulligan, der alle tre, på hver deres facon ser noget slukørede ud.

Det ulmende firkantsdrama mangler lidenskab, og hele projektet lugter lidt af en bestillingsopgave fra Thomas Vinterbergs side, der trods en henrivende billedside, aldrig formår at give ’Far From The Madding Crowd’ det nødvendige liv til at berettige en filmisk version anno 2015.

’Far From The Madding Crowd’ er dog langt fra en død affære. Det er stadig en sød, lille romantiseret universalfortælling om livets mange valg, og de konsekvenser som de i sidste ende fører med sig – på god og på ondt. Det hele virker bare noget ideforladt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Far From The Madding Crowd
Original Titel: Far From The Madding Crowd
Premieredato: 3. september 2015
Instruktør: Thomas Vinterberg
Skuespillere: Bradley Hall, Carey Mulligan, Hilton Mcrae, Mark Wingett, Juno Temple, Tom Sturridge, Jessica Barden, Sam Phillips, Matthias Schoenaerts, Tilly Vosburgh, Dorian Lough
Spilletid: 119 min.
Selskab: 20 Century Fox, Fox-Paramount, 2015
Genre: Drama , Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...