Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Undtagelsen
Undtagelsen billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Farvelagte Frustrationer

11. oktober 2004 af Jesper Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Farvelagte Frustrationer billede

Farvelagte Frustrationer er solid underholdning med en Thomas Hartmann, som er sjovere og mere skarp en kollegaen Jacob Tingleff

Hvis Farvelagte Frustrationer havde været en kappestrid på jokes mellem de herrer Jacob Tingleff og Thomas Hartmann, ville sidstnævnte forholdsvis sikkert hive stikket hjem på point. Ikke fordi at Tingleff er decideret dårlig, men sammenlignet med Thomas Hartmann – som i Farvelagte Frustrationer er sjovere og mere veloplagt end i sit ellers udmærkede one-man-show Hartmann X fra 2003 –virker han uskarp.

De to stand-up komikere har flere gange før arbejdet sammen, blandt andet som bærende manuskriptforfattere til Langt fra Las Vegas. Tidligere på året slog de så hovederne sammen og turnerede i foråret landet rundt med Farvelagte Frustrationer. Det er det show, optaget på Horsens teater, som er på DVD.

Det 100 minutter lange show deler de imellem sig. Jacob Tingleff er første mand på scenen, hvorfra han beretter om ting, som kan frustrere en voksen mand. Om det så er problemer med at finde en parkeringsplads i det indre København, hvor handicappladserne tydeligvis kun er til for at ”teste asfalts bestandighed mod sollys. Eller det at handle i IKEA, hvor man egentlig bare skulle have en dejskraber, men ender med at prøve 15 forskellige lænestole. Og så er der selvfølgelig det frustrerende i at 34-årige Karsten, som bare ikke kan binde sig til én kvinde, hver gang når der er fest slæber en ny 18-årig pige med. Noget af det bedste fra Tingleff er hans angreb på Tele2, hvor han i hvert fald ikke opfordrer publikum til at skyde direktøren 400 gange med et haglgevær og få det til at ligne en ulykke.

Jacob Tingleff har flere sjove pointer om, hvad der kan frustrere en voksen mand i disse dage. Til gengæld har han desværre endnu mere som i større eller mindre grad rammer ved siden af, og ender i kategorien; halvsjovt, men meget hyggeligt. Han leverer klart det mest ’voksne’ show af de to stand-uppere på DVDen. Men også det mindst skarpe. Ud over det generelle tema om frustrationer, savner man et mere sammenhængende show med en mere tydelig rød tråd. Flere steder mangler der simpelthen en kobling imellem historierne, og Tingleff kommer på den måde i for høj grad til at virke søgende efter hvad der morer publikum.

Mens Jacob Tingleff beskæftiger med frustrerende øjeblikke i voksenlivet, stammer Thomas Hartmanns frustrationer først og fremmest fra barndommen og ungdommen. Herfra behandler han emner som skolegårdens obligatoriske sneboldkampe, hvor den eneste fordel ved at være den blege splejs var, at man kunne blive væk i en snedrive. Eller turene på lejrskole, hvor man var det absolutte nittelod i S,P eller K, og blev fravalgt til fordel for en hestepære med ketchup. Og så var der de forrygende teenagefester, hvor der blev drukket aftershave, og Majbritt blev så stiv at hun gik i brædderne, mens Jens og Karsten sad og røg hash af telefonrøret, så Majbritt måtte forsøges udpumpet med en Nilfisk støvsuger.

Thomas Hartmann er måske Danmarks bedste komiker til at levere de indstuderede, lange og indviklede pointer i et hastigt tempo med en nærmest skræmmende sikkerhed. Således også i Farvelagte Frustrationer. Han indleder sit show i forrygende form, – blandt andet med et herligt indlæg om bedemands-uddannelsen – går siden lidt ned i tempo, men finder tilbage i et show på et højt niveau. Thomas Hartmanns pointer er for det meste bare sjovere end Jacob Tingleffs, og de bliver leveret med en langt større tæthed.

Sammenlagt er Farvelagte Frustrationer solidt arbejde i genren, men ikke nogen milepæl blandt de mange stand-up udgivelser. Er man i forvejen begejstret for stand-up komikken herhjemme, er der masser at komme efter på denne udgivelse.

EKSTRA-MATERIALE:
Jacob Tingleff og Thomas Hartmann har optaget en lille improviseret sketch i hver by, de har optrådt i. Enkelte er sjove, men ellers har Tingleff og Hartmann formentlig nok moret sig mere over at lave dem, end publikum vil more sig over at se dem. Derudover er der en række små klip, fx Thomas Hartmann der bygger en burger og Jacob Tingleff, der går i Bob Dylans fodspor. Endelig kan man se den gamle Inside the Whale-forsanger, Marcus Winther-John optræde med den iørefaldende titelsang, ’Coloured Frustrations’.

DVDen er venligst stillet til rådighed af X-ponering.

Titel: Farvelagte frustrationer
Original Titel: Farvelagte frustrationer
Premieredato: 27. september 2004
Skuespillere: Jacob Tingleff, Thomas Hartmann
Spilletid: 100 min.
Selskab: FBI Productions og CMC Entertainment
Genre: Humor
Link: http://www.fbi.dk/page.asp?page=141


banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...