Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fast & Furious 6

23. maj 2013 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

Fast & Furious 6 billede

Den 6. film om gaderæs handler efterhånden ikke meget om ræs, men action er der, og massere af det.

Hurtige biler og spektakulære actionscener. Det er hvad jeg forventer fra en Fast and Furious film efterhånden, og det er hvad nummer 6 leverer i stor stil. Plottet er noget i stil med følgende: Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) og de andre der var samlet i film nummer 5 lever som rige flygtninge forskellige steder i verden da Hobbs (Dwayne Johnson) dukker op med et tilbud til dem: Hjælp ham med at fange en farlig bande af røvere og de vil få amnesty og lov til at flytte tilbage til USA.
Herfra går alt nogenlunde som forventet, der er en forræder, skurken er smartere end heltene, og så ikke alligevel og så videre. Men det er ikke plottet vi er kommet for. Vi er kommet for at se velkoordineret action, primært i biler. Og det er der massere af. Alt fra biljagter igennem Londons gader til nærkampsscener i London Subway fylder skærmen. Siden vi benytter os af en hel flok karakterer som er blevet rigeligt iscenesat i de tidligere film bliver der ikke brugt meget tid på den slags.
Der er nogle stille scener fra tid til anden, der desværre mest viser hvor relativt ringe skuespillere de alle er, men det giver os lige en smule ekstra medfølelse med karaktererne så de er lidt nemmere at heppe på i actionscenerne. Og generelt er karaktererne de samme som de altid har været. Ludacris og Tyrese Gibson er der for at levere humor, Gal Gadot og Sung Kang leverer et mere ‘hyggeligt’ romantisk forhold end hovedpersonernes.
Som det nok kan høres er her ikke meget nyt. Det er mere af det som jeg syntes gjorde specielt forgængeren, nummer 5, god. Overdimensioneret action med massere af larm og et lidt løst forhold til fysikkens love. Jeg er ikke sikker på man behøver at have set alle de foregående film for at følge med, men det er nok en fordel at kende karaktererne.
En enkelt ting jer meget gerne vil fremhæve er at den bedste nærkampscene hverken involverer Vin Diesel eller Dwayne Johnson, men derimod er et voldsomt slagsmål mellem Gina Carano og Michelle Rodriques, og filmens bedste skytte er tilsyneladende den franske kvinde Gal Gadot. Så på trods af at filmen på overfladen er noget maskulint hejs har den nogle utroligt handlekraftige kvinder at diske op med.

Egentligt er der ikke så meget at sige end at det er djævle god underholdning. Lækre biler, lækkert filmet action og et plot der generelt giver mening. Det er langt fra stor kunst men underholdene er det, og den slags skal der også være plads til i biografens mørke.

Titel: Fast & Furious 6
Original Titel: Fast & Furious 6
Premieredato: 23. maj 2013
Instruktør: Justin Lin
Skuespillere: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Gina Carano, Jordana Brewster, Luke Evans, Michelle Rodriques
Spilletid: 130 min.
Selskab: Universal Film, Universal Film, 2013
Genre: Action
Link: http://www.thefastandthefurious.com
Paul Walker, Jordana Brewster og Vin Diesel
Paul Walker, Jordana Brewster og Vin Diesel
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Sung Kang og Tyrese Gibson
Sung Kang og Tyrese Gibson


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...