Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Filmen Om Radiserne Med Nuser Og Søren Brun

31. juli 2016 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Filmen Om Radiserne Med Nuser Og Søren Brun billede

De elskelige figurer er tilbage i en sød film om at være den man er.

Peanuts – Charles M. Schulz’ tegneseriestribe udkommet i et antal af svimlende 17.897 udgivelser. Den dukkede første gang op i USA i 1950, og ni år senere var den at finde i avisen Politiken i Danmark, og der har den såmænd været lige siden. Navnet blev til Radiserne, selvom vi danskere dybest set godt ved hvad en peanut er. Det er dog ikke fordi vores skandinaviske naboer er meget bedre, for svenskerne kalder tegneserien for Snobben, mens den i Norge kaldes Knøtterne. Charlie Brown og Snoopy blev til Søren Brun og Nuser, og de har været elsket lige fra start til slut. Måske man foruden tegneseriestriben også husker tegnefilmene som alle har været vist på DR.

Schulz var i den grad ét med sine tegnede venner. 3. januar 2000 (Schulz 77 år gammel) udkom den sidste nyoriginale stribe om Radiserne, hvormed Schulz sluttede af med følgende udtalelse:
Kære venner
Jeg har været så heldig at tegne Søren Brun og hans venner i næsten 50 år. Det har været opfyldelsen af min barndomsambition.
Desværre er jeg ikke længere i stand til at overholde den tidsplan, der kræves af en daglig tegneseriestribe. Min familie ønsker ikke at Radiserne skal fortsættes af nogen andre, derfor annoncerer jeg min pensionering.
Jeg har været taknemmelig gennem årene for loyaliteten fra vores redaktører og den vidunderlige støtte og kærlighed udtrykt til mig af fans af tegneserien.
Søren Brun, Nuser, Thomas, Trine... hvordan kan jeg nogensinde glemme dem? - Charles M. Schulz
5 uger efter døde han.

Det slutter dog ikke her, for ethvert stort menneske efterlader sig en arv. Charles M. Schulz’ søn Craig og barnebarn Bryan er både forfattere og producenter på denne nye udgivelse omhandlende Radiserne. Omdrejningspunktet for denne film er den uheldige Søren Brun som altid kommer galt afsted. Hans idéer og indfald ender som oftest med panik, ødelæggelse eller pinligheder. En dag sker der dog noget. Overfor Søren Bruns hus kommer der en flyttebil. Gid det dog er en dreng, tænker Søren Brun, og håber på at kunne starte på en frisk. Det ville godt nok være rart hvis der dukkede én op som ikke anså ham for at være en omvandrende ulykkesfugl. Det viser sig at være en pige som flytter ind. Ikke nogen almindelig pige, for Søren Brun bliver med ét håbløst forelsket. Og herfra ruller lavinen, for det kommer ikke til at gå stille af sig, når verdens mest generte dreng, som tilmed er uheldigt, skal forsøge at gøre et positivt indtryk på den nye pige. Søren Brun ved hvad det kræver, men ikke hvordan man udfører det. Heldigvis prøver hans hund, Nuser, at hjælpe ham det bedste den har lært. Dog har Nuser også sit at passe, for som en til tider dagdrømmende hund, så skal ærkefjenden Den Røde Baron naturligvis også besejres fra toppen af hundehuset.

Filmen Om Radiserne er en skæg lille sag, hvor alt foregår i børnehøjde. Blandt Radiserne finder vi alle mulige personligheder som er med til at tegne en børneflok. Ingen er gode til alt, men til samme er de gode til det meste. Vi møder faktisk kun to voksne undervejs i filmen, nemlig skolelæreren der giver børnene testopgaver og så den nye piges mor, som Søren Brun fører en samtale med. Vi ser dem godt nok ikke fysisk og da deres stemmer er erstattet af tubalyde, så er vi ikke i tvivl om at man er sporet ind på børneterritoriet. Filmen er fyldt med sødme og charme og virker primært henvendt til børn under teenagealderen. Hunden Nuser får da også lov til at agere mere end sidekick til Søren Brun, mens den lille gule fugl Woodstock så omvendt er rendyrket sidekick til Nuser. De to dyr kommunikerer indbyrdes med forskellige lyde, mens de opfører sig som mennesker, hvilket ingen af børnene tager notits af. Børn og dyr indgår ligeværdigt i hinandens verden.

At Radiserne/Peanuts er et verdensomspændende fænomen kan man høre mere om i ekstramaterialet, hvor det anslås at 95% af verdens befolkning kan genkende Nuser. Derfor var det også med stor alvor at man kastede sig ud i opgaven med at filmatisere denne historie. Dels ville man ramme et produkt som passede i Schulz’ ånd, men samtidig ville kunsten være at ramme en oplevelse som den store fanbase ville blive tilfredse med. Som det bl.a. siges, så var ALT det vigtigste ved denne produktion. Under ekstramaterialet kan du også se små korte indslag med Nuser og Søren Brun. Du kan også opleve Meghan Trainors ”Better When I’m Dancin’”-video. Du kan få et kursus i at tegne figurerne fra Radiserne. Du kan også møde Nusers søskende. Du kan også se Nusers nøje udvalgte yndlingsklip fra filmen. Ja, og så er der en hel masse andet også…

Der vanker her 4 velfortjente stjerner til Radiserne og filmens skabere i henhold til at tage os med til børnenes magiske verden.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Filmen Om Radiserne Med Nuser Og Søren Brun
Original Titel: The Peanuts Movie
Premieredato: 28. april 2016
Instruktør: Steve Martino
Skuespillere:
Spilletid: 88 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Animation, Blue Sky, 2015
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...