Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Filmquiz 2

3. december 2004 af Jesper Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Filmquiz 2 billede

Det er næsten alt for meget. 800 spørgsmål kun om film, skuespillere og instruktører – og så endda lige op til jul

Når strømmen er gået. Kæresten spærrer fjernsynet for at se afsnit nummer 683 af nok en amerikansk serie. Pantefogeden har taget både DVD-afspilleren og tv-stolen. Biografen er lukket på grund af oversvømmelser. Eller en helt femte grund til, at du ikke allerede sidder veltilpas foran endnu en afsindig spændende film. Hvad er i denne krisesituation mere naturligt end at samle venner og bekendte og bare øse af sin viden om De Niros karriere, Oscarvinderne gennem tiderne og Asta Nielsens bedrifter på det store lærred, når det skal gå særlig højt? Alt imens alle bare må ryste undrende på hovedet over ham, der ikke kan komme på, hvilken film der er den eneste Johnny Depp hidtil har instrueret.

De to filmskribenter Christian Monggaard – filmmedarbejder ved Dagbladet Information – og Jacob Wendt Jensen – filmanmelder ved B.T. og Berlingske Tidende – har udsendt endnu en undskyldning for at komme ud med sin opsamlede viden om film til dem, der måtte være interesseret i at lytte. Med 800 nye spørgsmål følger ’Filmquiz 2’ op på den populære ’Filmquiz’ fra 2003, som samme Monggaard udsendte sammen med kollegaen på Informations Morten Piil. Hvis du – lige som din anmelder – synes, at det udover at nyde en god film også er sjovt og udfordrende at gå og huske på, hvem der sad i instruktørstolen, og hvem der spillede den kvindelige birolles søster mand, så er ’Filmquiz 2’ allerede på forhånd et hit.

’Filmquiz 2’ er ikke for dem, der reelt er i tvivl om, hvor vidt det var Meg Ryan eller Julia Roberts, som spillede prostitueret over for Richard Gere i ’Pretty Woman’. Eller om det var Steven Spielberg eller Oliver Stone, der instruerede dinosaurerne i ’Jurassic Park’. For at opnå succes i selv quizzens nemmere kategorier kræver det en ret stor interesse for og viden om film og menneskene bag. Mange, der ellers mener, at de har ret godt styr på de vigtigste film, skuespillere og instruktører, vil formentlig opleve, at de egentlig ikke skal særlig langt ind i spørgsmålssamlingen, inden store huller dukker frem. Monggaard og Wendt Jensen vil ikke undervurdere sine læsere – når man går ud og køber en bog med 800 spørgsmål kun om film, så skal der også være en vis interesse og viden bag.

Delt ind i fire sværhedsgrader med hver tyve kategorier er der noget at komme efter for både mere moderate filmelskere og for de hardcore filmnørder. De største af slagsen i den sidstnævnte gruppe skal formentlig nok et godt stykke frem i bogen, før de for alvor kan føle sig udfordret. Så er det til gengæld også i svært tilgængelige kategorier som Carl Th. Dreyer, Takeshi Kitano, Hal Ashby og Filmkomponister, at de kan slå sig løs.

Imens kan vi andre opbygge selvtilliden ved at opleve, hvor meget vi rent faktisk har styr på Brad Pitt, Al Pacino, Sorte skuespillere og Jim Carrey i sværhedsgrad et. Stadig score en del point, når det kommer til Sean Penn, Seriemordere, Johnny Depp og Markante biroller i sværhedsgrad to. Mens der bliver kortere mellem de store frustrationer, når spørgsmålene går på Special Effects, John Wayne, Monsterfilm og Familien Fonda i sværhedsgrad tre.

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensens ’Filmquiz 2’ er enestående underholdning for filmelskere, først og fremmest fordi de to herrer ikke bestræber sig på at henvende sig til alle, der fra tid til anden ser en film. ’Filmquiz 2’ er en stor succes, fordi den ret ofte hæver sig over den ’simple’ paratviden om hovedroller, karakternavne og instruktører ved at gengive små afsnit fra danske og udenlandske filmskribenter – hvorpå læseren skal genkende hvilken film, der skrives om. Når quizzen ikke ender helt oppe i de allerhøjeste karakterer, er det fordi, den bogen igennem mangler de overraskelser, der skulle overbevise om, at ikke to hvilke som helst filmkyndige som Monggaard og Wendt Jensen, kunne have stillet de 800 spørgsmål.

I øvrigt var det Julia Roberts, som var prostitueret i ’Pretty Woman’ - og Steven Spielberg, der instruerede ’Jurassic Park’.

Titel: Filmquiz 2
Original Titel: Filmquiz 2
Premieredato: 13. november 2004
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...