Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Freaky Friday

22. december 2003 af Jesper Lund Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Freaky Friday billede

En slående skildring af den evige kamp mellem forældre og teenagere. Trods forudsigeligheden en gennemført og fornøjelig komedie med det hele. Latter og gråd forenes i Freaky Friday

I 1976 udkom filmen Freaky Friday, der handlede om det evigt oplagte emne: Teenagere og deres forældres manglende forståelse. I filmen skiftede mor og datter krop og så pludselig verden fra den andens syn. Filmen var en succes i sin originalitet, og i år udkommer så nyindspilningen af Freaky Friday hvor teenageforholdene er endnu mere i fokus. Det har givet historien et fornuftigt pust. Men lad os se hvad Freaky Friday så byder på.

Tess Coleman (spillet af Jamie Lee Curtis, A Fish Called Wanda, Halloween) er en succesrig psykolog der både håndterer sit job, to børn, hvoraf den ene er teenager og den anden en lille møgunge af en knægt, og sit forestående bryllup med Ryan (spillet af Mark Hammon, herhjemme kendt for Wyatt Earp, Fear and Loathing in Las Vegas). Tess var tidligere gift, men da manden døde fandt hun Ryan. Børnene har begge svært ved at håndtere en ny far i familien, men Ryan gør virkelig hvad han kan for at vinde deres tillid. Børnene er Harry (spillet af 11 årige Ryan Malgarini) og Annabell (spillet af Lindsay Lohan, The parent trap). Annabell er filmens hovedrolle og hendes liv som teenager skildres i en række typiske teenage situationer. Det er ikke så meget situationerne i sig selv der bærer plottet, men den manglende interne forståelse mellem Annabell og Tess. Well, især Tess’ forståelse for Annabell, for Tess tror hun med sin psykolog kompetence er altseende og –vidende.

I kampen om de tos ret til et liv efter deres hoved dukker en kinesisk troldkvinde op for at give de to en lærestreg på livet. Via en spåkage får Annabell og Tess byttet om på deres personer, og bytter derfor krop. Ikke overraskende kommer det lidt som et chok for de to, og målet med spådommen og resten af filmen er nu, at Tess og Annabell skal opnå indsigt i hvordan livet ser ud fra hinandens øjne, og derfor opnå større anerkendelse og forståelse for hinanden. Først da kan de vende tilbage til deres egne kroppe.

Jo, det er en ret fantastisk historie for en helt almindelig teenagepige. Ikke alene tumler hun med de problemer en teenager har, men nu må hun også gøre det i en voksen krop, hvilket hun dog gøre med stor elegance. Lige så stor er den elegance med hvilken Lindsay Lohan håndterer skiftet mellem teenager og voksen. Den pige imponerer mig virkelig. Især når det sidste jeg så til hende var ”The Parent Trap” hvor hun kun var en lille pige. Nu er hun blomstret op og leverer en stor præstation. Også Jamie Lee Curtis spiller virkelig godt i dobbeltrollen. Rygtet siger så også, at hun var den største teenager til optagelserne, så hun havde ikke så svært ved at falde ind i rollen. Flere af birollerne er også rigtig rigtig godt spillet, og helheden virker ret gennemført. Jeg vil ikke fremhæve nogle bestemte af birollerne men de er gode.
Instruktøren Mark S. Waters er forholdsvis ny på scenen, men han har gjort det godt. Tilsyneladende er han blevet så glad for at arbejde med Lindsay, at hun også er med i hans næste film ”Mean Girls”. Kombinationen af de to er en ren fornøjelse at se, så hvis den bliver lige så god som Freaky Friday skal jeg slet ikke udelukke at jeg kan lokkes ind at se den også – selvom det jo er en ”pigefilm” af den hårde slags…

I alle tilfælde er jeg ikke i tvivl. Freaky Friday er det hele værd, og rummer nogle gode moraler. Uden rysten på hånden tildeler jeg Freaky Friday 4 stjerner. Velkommen i den gode klasse.

Titel: Freaky Friday
Original Titel: Freaky Friday
Premieredato: 25. december 2003
Instruktør: Mark S, Waters
Skuespillere: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Harold Gould, Chad Michael Murray, Stephen Tobolowsky, Christina Vidal, Ryan Malgarini
Spilletid: 97 min.
Selskab: Walt Disney
Genre: Humor
Link: http://www.freaky-friday.com
det øjeblik de to skifter krop
det øjeblik de to skifter krop
Curtis i hendes teenage-es
Curtis i hendes teenage-es


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...