Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fresh

19. maj 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fresh billede

En 12 årig dreng, bor i den dårlige bydel, og et kaotisk familieforhold, medvirker til hans efter skole job, at være stik-i-rend-dreng for kvarterets hårdkogte narkohandlere.

Drengen med øgenavnet ”Fresh” (Sean Nelson) er i familiepleje hos tanten Frances (Cheryl Freeman), bor han sammen med en horde af børn. Tantens egne, og efterladte, hvis forældre er døde. Fresh far Sam (Samuel L. Jackson), lever i bedste velgående, med sin evige papirspose der gemmer den billige sprut. De mødes af og til i al hemmelighed, da faren har mistet forældremyndigheden oer Fresh. Et parti lyn skak i den lokale park, akkompagneret af farens moral prædken.
Det var i korte træk de positive oplevelser for Fresh. Søsteren, Nicoles (N´Bushe Wright) narkomisbrug har bragt hende som husslave for den lokale små pusher James. Fresh ser det som sit ansvar at få hende ud. Derfor går han ærinder bl.a. for den hårdkogte gangster Esteban (Giancarlo Esposito), for at kunne samle nok penge ind til at de kan flygte væk fra stedet.
Han forsørger at holde sig på god fod med alle, men med dårlige odds.
Da tilfældige hændelser pludselig ramler sammen, må han for at redde sit eget skind og ikke mindst søsterens, lægge en snedig og særdeles livsfarlig plan.

Instruktøren Boaz Yakin som også har skrevet manuskriptet til filmen, har ikke helt formatet til at kunne bryde sit projekt ud af b-films moradset. Skuespillerne levere svingende præstationer. Sean Nelson der er hovedrolleindehaveren, klare nogenlunde frisag, virker troværdige i flere scener, men også noget uøvede i andre.
Filmens alvorlige budskab falder til jorden i den første halve time, men bliver mere troværdig og vedkommende efterfølgende.
Lydsporet er ganske fortræffeligt, og styrker filmens lidt skæve stil.
Det er tydeligt at Yakin har forbilleder som Rodrigues og Tarantino m.fl., men der er et stykke vej endnu, for at kunne begå sig på det niveau. Sidste bedrifter hos Yakin er film som ”Uptown Girls”, ”Titans” og han skrev ikke mindst manuskriptet til ”From Dusk Till Dawn 2”.

Ekstra materiale til dvd udgivelsen rummer en trailer til filmen, plus et statisk persongalleri over flere af de medvirkende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Sandrew Metronome.

Titel: Fresh
Original Titel: Fresh
Premieredato: 13. januar 2009
Instruktør: Boaz Yakin
Skuespillere: Sean Nelson, Giancarlo Esposito, Samuel L, Jackson, N'Bushe Wright, Ron Brice, Jean LaMarre, José Zúñiga, Luis Lantigua, Yul Vazquez, Cheryl Freeman
Spilletid: 115 min.
Selskab: Miramax Films/Lumièr/1994
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...