Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronninggambit
Dronninggambit billede

Far Til Fire & V...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gå, Og Bliv Den Du Er

12. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Gå, Og Bliv Den Du Er billede

1984. Hungersnøden hærger i Afrika, og alle flugter til Sudan. En 9-årig dreng må efterlade sin mor, der ser et lys får sin søn, og en håbefuld fremtid midt i døden og sygdommene.

Imedens hungersnøden hærger, bliver et koordineret samarbejde mellem USA og Isreal til operation Moïse. En luftbro fra Sudan til Isreal, hvor den jødiske del af de etiopiske flygtninge får udsigt til en ny tilværelse. Solomon (Moshe Agazi) er en ni-årig kristen dreng, som får chancen, da en mor mister sit eget ni-årige barn. Hun indviliger i at tage Solomon til sig, som nu skal overtage den afdødes identitet. Det betyder en del udenadslære, og det lykkedes ham at overbevise den israelske myndighed at “Schlomo” er af jødisk afstamning. En langt størrere prove forlægger, da nu Schlomo skal optages i en israelsk familie. Situationen er svær for Solomon, da han ikke rigtig ved hvad der sker. Hans nye plejemor Yoram (Roschdy Zem) og plejefaren Yaël er meget imødekommende, også deres to børn. Schlomo har det svært med sin nye trosretning, han er hunderæd for at blive opdaget. Men han er usædvanlig godt til selv at adoptere ting, og bliver hurtig en del af det israelske samfund, trods rascisme og alt det nye der møder ham. Vi følger ham (nu Moshe Abebe) gennem de sværre teenage år, til det spirerende voksenliv (Sirak M. Sabahat), hvor kærligheden, da han møder den uforglemmelige Sarah (Roni Hadar), igen får sat nyt splid I hans sjæl. Hans afsavn for moderen i Etiopien. Skal han gå til bekendelse omkring sin religion, og de konsekvenser det vil medføre!

Med denne film har instruktøren Radu Mihaileanu fået sit internationale gennembrud. En særdeles vedkommende film om de skæbner der bliver splittet, I dette tilfælde Solomon, og alle de lidelser og lykke ikke mindst det afstedkommer. Han var heldig at finde sådanne adoptivforældre, anderledes gruelige skæbner tilkom andre. Trods sine over to timer i spilletid er filmen og dens trofasthed overfor sine skæbner dejligt indlevende. God skuespil hele vejen igennem.
Stor ros til instruktøren Mihaileanu, der før har bistået som instructor assistant på blandt andet James Bond-filmen “A View To A Kill”, og har siden instrueret “Train de Vie”. I 2003 startede han produktionsselskabet Oi Oi Oi Productions, hvor denne film er en af de først producerede.
Filmen vandt Golden-Swan priserne for bedste film og bedste manuscript på Copenhagen Internationale Film Festival, og har modtaget andre gloværdige priser. Gå ikke glip af denne eksotiske dannelseshistorie!

Titel: Gå, Og Bliv Den Du Er
Original Titel: Va, Vis Et Deviens
Premieredato: 12. maj 2006
Instruktør: Radu Mihaileanu
Skuespillere: Moshe Agazi, Moshe, Abebe, Sirak M, Sabahat, Roni Hadar, Yaël Abecassis, Roschdy Zem
Spilletid: 142 min.
Selskab: Elzévir Films/ Oi Oi Oi Productions/2005
Genre: Drama
Link: http://www.vavisetdeviens-lefilm.com
Solomon med sine kærlige plejemor Yoram
Solomon med sine kærlige plejemor Yoram
En ældre Solomon med kæresten Sarah
En ældre Solomon med kæresten Sarah


banner
Overskrift Højre Block
Emma
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The DigKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...