Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Get ahead in business and life

7. juni 2006 af Aino Bredtved

4 stjerner Skriv en kommentar

Get ahead in business and life billede

Hvordan får du succes i erhvervslivet? For ikke at nævne i dit privatliv?
Tør du deltage i et overlevelseskursus med denne kursusudbyder?
Læs og døm selv!
Kultklassiker fra TV Zulu.

Denne dvd er optaget i januar 2001, hvor 7 stand-up’ere mødtes i en grusgrav på Sjælland.
Budgettet var lavt og tiden knap – de havde 4 dage til at virkeliggøre det manuskript, som Jacob Tingleff havde skrevet i de foregående uger. Ambitionerne var høje – der skulle laves en parodi på kursusbranchen: Den ultimative comedyserie om et overlevelseskursus ”gone wrong”. Temperaturen var minus 5 grader og arbejdsdagen var fra 7.00 til 23.00 og alle stunts er udført af de medvirkende selv… Der er her tale om en kultklassiker fra TV Zulus allerførste år.

Tingleff selv spiller kursusguruen Patrick Toftgaard, der har hyret seniorsergent Gert Haarder (Anders ”Anden” Matthesen) som kursusleder – Gert er ekspert i overlevelse under ekstreme forhold, sådan da…
Lær at få din indre mand ud, scor mere, scor bedre og scor yngre hmhm

Med på første kursus følger man Rasmus, Thomas og Marianne spillet af hhv. Mick Øgendahl, Thomas Hartmann og Audrey Castañeda - deltagerne har ingen anelse om, hvor de befinder sig, og kursuslederen Gert er tydeligvis en psykotisk, småpervers type, der ikke står tilbage for at mishandle små kaniner, udelukkende give kursusdeltagerne isterninger at spise, for ikke at forglemme at få dem gravet ned, hænge dem og andre selvudviklende ”morsomheder”.
Her spekulerer jeg så på, om Mick Øgendahl virkelig lod sig hænge i den gode sags tjeneste? Han overlevede da i det mindste, for ham har man da heldigvis set en del til siden 2001.

På næste kursus deltager Rune Klan, Morten Møller og som special guest star Grethe Rugaard, som spiller en 72-årige pensionist, der deltager på kurset.

Dvd’en tager virkelig gas på kursusbranchen, som jo er noget af en jungle med udbydere af hvad som helst og ikke alle er lige seriøse, branchen for overlevelseskurser er forhåbentlig bedre end der her skildres, men hvem ved…? Jeg turde måske godt tage med BS Christiansen på tur, men det er vist også det – han har jo præsteret at overleve under ekstreme forhold mere end en gang.

Når det så er sagt, synes jeg faktisk ikke dvd’en er specielt morsom – og derfor udgives den sandsynligvis først nu, efter at flere af de medvirkende er blevet ret berømte (lige med undtagelse af Grethe Rugaard – måske nogens bedstemor eller noget..?). Det er et klassisk eksempel på at tage noget halvgodt, fra tidligere tider, op af skuffen og håbe på, at det nu kan betale sig at udgive den.

Jeg har helt klart set samtlige medvirkende i meget morsommere ting end dette, og er måske lidt skuffet over min absolutte yndling, ”Anden”, men alle har jo lavet ting før, der ikke blev populært. Det samme gælder Mick Øgendahl, en af mine andre yndlinge. Jeg efterspurgte selv at få denne dvd til anmeldelse, netop på grund af de medvirkende, men ak…
I øvrigt er jeg helt vild med Audrey, både som skribent på gratisavisen Urban og som morgen-radiovært på The Voice sammen med Jan Elhøj, og hun spiller også rollen som Marianne meget godt, det er bare ikke sjovt! Men, hun kunne sagtens indspille film, for hun har helt sikkert det talent, der skal til!

Det er lidt svært at vurdere netop denne dvd, for jeg tror ikke, at jeg hører til den primære målgruppe for denne slags komedie, men visse steder var der dog forholdsvis morsomme scener – så hvis du er til netop disse stand-up’ere, kan du her se dem i en mere usleben udgave og det vil helt sikkert være et must for deres inkarnerede fanskare.

Dvd’en får 3 stjerner og det er primært for de medvirkende og for de forholdsvis morsomme scener, og 1 ekstra fordi det hele er lavet på 4 dage med så ringe budget og under så kummerlige forhold – resten af stjernerne er fløjet, fordi jeg ikke synes det var særlig sjovt.

Ekstramateriale:
Kommentarspor med Jacob Tingleff og Thomas Glud – jeg giver ingen vurdering for ekstramaterialet, der er for lidt og det ville trække yderligere ned.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Art People.

Titel: Get ahead in business and life
Original Titel: Get ahead in business and life
Premieredato: 3. april 2006
Instruktør: .
Skuespillere: Jakob Tingleff, Anedrs Matthesen, Mick Øgendahl, Thomas Hartmann, Rune Klan, Audrey Castañeda, Morten Møller, Grethe Rugaard
Spilletid: 100 min.
Selskab: Artpeople 2006
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...