Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gothika

5. marts 2004 af Flemming Winther

4 stjerner Skriv en kommentar

Gothika billede

Halle Berry udforsker nyt territorie i gyserfilmen Gothika. Og det gør hun egentlig ret godt.

Dr. Miranda Grey (Halle Berry) arbejder på en institution for de kriminelt sindssyge. Hun er knalddygtig til det og hun har faktisk stor succes med tingene. Hun er gift med bossen for stedet (Charles Dutton) og bliver respekteret til højre og venstre. Dog arbejder hun i øjeblikket på et meget mystisk tilfælde, som hævder at djævelen bedriver hor med hende i hendes celle i fængslet. Chloe Sava (Penelope Cruz), som hun hedder, hævder at der er mere mellem himmel og jord. Miranda kan ikke rigtig komme videre i sagen og en aften på vej hjem fra arbejde, hvor regnen siler tæt, sker der noget meget mærkværdigt. Det næste hun oplever er at hun vågner op i en celle i henden egen institution, beskyld for at have myrdet hendes egen mand. Banen er herefter kridtet op for det store gys, når Miranda prøver at finde ud af hvad der foregår, og hvorfor der sker nogle ret så uhyggelige ting med hende.

Gothika er instrueret af forholdsvis ukendte franske Mathieu Kassovitz, som har stået for en del franske film. Han har nu fået æren af at instruere en amerikansk gyserthriller. Og det gør han egentlig fornuftigt nok. Han er ihvertfald god til at få en ret god og uhyggelig stemning frem på lærredet, hvor man faktisk går hen og finder sig selv på kanten af stolen af og til. Stor kunst er det ikke han laver, men det lægger filmen dog heller ikke op til. Det meste af filmen foregår (selvfølgelig) om aftenen, hvor mørket spiller ind i stemningen. Manus er skrevet af Sebastian Guiterrez, som ligesom instruktøren ikke er alt for kendt. Han har stået for nogle tv-serieafsnit og nu i år har han skrevet filmen The Big Bounce, som dog går over i en helt anden grøft. Skuespillerne i filmen gør det ret habilt, alt set i lyset af at der nok ikke kræves det helt store af dem. Halle Berry kan godt spille skuespil, det har hun bevist før. Ikke mindst med Monster's Ball, som vandt hende en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Der har været nogle gyserfilm her på det seneste, som ikke rigtig har levet op til forventningerne, og som i bund og grund kun har været splatter tilsat lækre babes i stramt tøj. Gothika kan faktisk godt gå hen og sætte seeren hen i åndeløs spænding. Det gør den dog ikke hele tiden. Det er en film der bygger meget på stemningen og af og til bygger den op til noget som ikke munder ud i det store gys. Men det skal sådan en film vel også. Lidt irriterende bliver filmen i dens noget ufuldendte karakterer. Ved mange af dem, bl.a. Penelope Cruz's rolle, og den som Robert Downey Jr. har fået, som i bund og grund er ligegyldige. Man sidder og undrer sig over hvorfor de er med. Vigtig er Miranda Gray, og stort set kun hende. Gothika går heldigvis hen og overrasker i slutningen og det bliver et fint mix af det overnaturlige og det menneskelige. Nærmest som en blanding af Poltergeist og Ondskabens Øjne. Gothika er dog ikke så god som de film. Alt i alt en meget seværdig gyserfilm. En ikke skidt præstation af den franske instruktør.

Titel: Gothika
Original Titel: Gothika
Premieredato: 5. marts 2004
Instruktør: Mathieu Kassovitz
Skuespillere: Halle Berry, Robert Downey Jr., Charles Dutton, Penelope Cruz, John Carroll Lynch, Bernard Hill
Spilletid: 95 min.
Selskab: Warner Bros, Dark Castle Entertainment, 2003
Genre: Gyser
Link: http://gothikamovie.warnerbros.com/

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...