Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Grislings store eventyr

17. september 2003 af Claus Larsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Grislings store eventyr billede

En skøn film bygget over Grislings "scrapsebog"

Alle børn og barnlige sjæle kender Peter Plys og hans venner fra Hundredemeterskoven – og alle har en yndling fra bøgerne. Personligt er Æslet min gode ven, men de fleste er nok vilde med den lille Grisling, netop fordi han er en lille sart sjæl, der er bange for tordenvejr. Det er Grisling er hovedpersonen i Disneys nyeste børnefilm, Grislings store eventyr.
Peter Plys, Ninka, Tigerdyret og Æslet er ved at lave en genial plan, der skal få bierne til at forlade bikuben, så der er fri adgang til honningen. Lille Grisling vil så gerne lege med de store, men han må ikke rigtig være med og forlader sine venner i den tanke, at han er uønsket. Efter en tid går det op for vennerne at de mangler en i flokken – først opdager de Grislings forsvinden. De går til Grislings hus og finder hans ”scrapsebog”, osm Tigerdyret kalder det. Den er fyldt med Grislings minder, og de følger bogen fra side 1 på jagten efter den søde Grisling. Denne jagt bringer mange af Grislings minder frem og er samlet Grisling store eventyr. Grisling er en lille fyr, men han er måske også den mest uundværlige af dem alle, viser det sig.
Filmen er altså et slags Peter Plys’s greatest hits, da den i flash back fortæller os om ekspeditionen til Nordpolen (Pole = pæl på engelsk, en vits der forsvinder i fordanskningen), En Kængu og ungen, der flytter ind og så den hjerteskærende historie om Æslets hus. Den er fortalt, så de mindste kan følge med, de unge føler sig for store og vi voksne sidder og nyder ungerne og hinandens selskab. Grislings store eventyr er en rigtig feel-good film, men det fantastiske A.A. Milne univers, der har bragt så meget glæde verden over. Tegningerne er gode – dog uden de fantastiske indslag man ofte ser i Disneys film, men med en rammende hygge til hele familien i et tempo, hvor alle absolut kan føle sig hjemme. Musikken er af Carly Simon (pænt indspillet af Sanne Graulund) og der var da et par sange, der ikke er sluppet ud af hovedet endnu. Har man tid i weekenden, så giv ungerne en god oplevelse fra Hundredemeterskoven. Man kan faktisk lære de små noget. Det er ikke altid de største, der gør de største og rigtigste ting. Måske var det os, der kunne lære noget.

Titel: Grislings store eventyr
Original Titel: Piglet's Big Movie
Premieredato: 12. september 2003
Instruktør: Francis Glebas
Skuespillere: (Danske stemmer) Lars Thiesgaard, John Hahn-Petersen, Torben Zeller, Nis Bank Mikkelsen
Spilletid: 75 min.
Selskab: Buena Vista og Disney (2003)
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...