Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Have You Seen My Movie?

14. februar 2019 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Have You Seen My Movie? billede

“Have You Seen My Movie?” er en kunstfilms hyldest til 120 års filmhistorie, men konceptet falder hurtigt til jorden, og det bliver simpelthen for langt.

Konceptet lyder ellers meget fint og originalt. Instruktør Paul Anton Smith har kigget utallige klip igennem, og iscenesat den perfekte biografoplevelse. Men konceptet falder desværre hurtigt fra hinanden og efterlader seerne med en tom fornemmelse.

Hygge på det store lærred
Konceptet i denne film er sådan set enkelt nok. Man følger en lang række filmsekvenser fra populære film, hvori biografoplevelsen er involveret. Man følger de irriterende køer, folk der snakker i biografen, dem, som står og venter på deres venner, men bliver brændt. Ja, alt bliver inkluderet.

En kedelig affære
Det kan være svært at anmelde en film, nu hvor der ikke er en klassisk rød tråd. Paul Anton Smith er mere optaget af at vise os, hvor fed en biografoplevelse er, og hvor mange skønne film, der har været. Men desværre bliver det hele for lang i længden. De første 10 minutter i filmen er sådan set interessant nok, og man får virkelig følelsen af, at dette er et nyt og unikt koncept for biografelskere. Men så begynder filmen at vise os de forskellige scenarier med kærlighedssekvenser, sex, vold og det værste tuderri. Og det bliver simpelthen for langt og kedeligt. Klippene går så hurtigt, at man nærmest ikke når at få opfattet, hvilke film de er fra. Og så sidder man og ønsker, at man havde set fortsættelsen af de resterede filmklip. Men nej, vi skal hurtigt videre.

Kunstfilm på kunstfilm
Det er en kunstfilm på metaniveau, hvor vi ser film i film. Og så igen film på film. Man kan sagtens mærke passionen fra Paul Anton Smith og hans kærlighed for film. Men det virker som om, han har været mere interesseret i at lave en film til sig selv – og ikke sit publikum. Dette kan b.la. ses ved filmens over 2 timers længde og de meget ustrukturerede sammensatte filmklip. At en biograffilm som ”Cinema Paradiso” nærmest ikke får noget spilletid er mærkeligt, når hvor filmen er en hyldest til hele biografindustrien.

”Have You Seen My Movie?” er en kunstfilm om biografoplevelse og dens unikke kvalitet. Men desværre falder konceptet helt fra hinanden med den lange spilletid samt ustrukturerede filmklip. Og det bliver bare en alt for kedeligt.

Titel: Have You Seen My Movie?
Original Titel: Have You Seen My Movie?
Premieredato: 12. februar 2019
Instruktør: Paul Anton Smith
Skuespillere:
Spilletid: 124 min.
Selskab: Dansk Filminstitut, 2016
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...