Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Held Up

24. oktober 2005 af Morten Eriksen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Held Up billede

”Held Up” er på alle måder en skidt film, som man bør undgå at bruge tid og penge på!

Michael Dawson (Jamie Foxx) er taget på ferie med kæresten Rae (Nia Long). Han har lige investeret i en lækker bil, en Studebaker Golden Hawk og da Rae laver lyde som om hun skal kaste op, er det derfor kritisk, da bilens interiør ikke må blive nasset! Det viser sig dog, at hun blot skal på wc, men det kan jo være svært nok når man er midt i Arizona ørkenen. Kæresteparret må derfor bryde ind i en baseball kamp hvor de bliver henvist til den nærmeste lokale købmand ”Sip & Zip”.

Ved købmandsbiksen går det op for Rae at Michael har betalt en hel del mere for bilen end han havde fortalt. Han har brugt af de penge som de skulle købe hus for. Den information bringer hendes sind i kog. Hun skrider og får et lift af en flok cowboys. Tilbage står Michael, der nu har påbegyndt den værste dag i sit liv. Han starter med at smække nøglerne inde i bilen, hvorefter han bliver hustlet af en biltyv der vil ”hjælpe ham med at få nøglerne ud”. Herefter er det uheld på uheld for Michael. Ligefra småproblemer med at ekspedienten ikke kan veksle en 50 $ seddel, til at biksen bliver røvet af en bande som Michael får medlidenhed med osv. osv. osv.!

Der er tilsyneladende brugt flere penge på indpakningen end på selve produktionen af filmen! Filmens handling – der kan stå i låget af en æske Gajol – udspiller sig i bilen samt i købmandsforretningen. Få minutter inde i filmen fik jeg en ”fornemmelse” af de kedelige. Den sagde mig at jeg spildte min tid, og det kom desværre til at holde stik. Filmen fik flere chancer end fortjent, da jeg havde set frem til en komedie med Jamie Foxx og naivt håbede på at det sjove nok skulle komme. Filmen består af karrikerede bonderøvsfigurer og den kører på ren overflade i et absolut virkelighedsfjernt univers. Det virker som om at skuespillerne ”finder på” mens kameraet kører!

Filmen er fra 1999, og det er knap så underligt at vi ikke har set noget til den i Danmark før nu! Filmen har ingenting at byde på. Jamie Foxx har færre sjove replikker end i 10 minutter af ”The Jamie Foxx Show”. Instruktøren Steve Rash’s sans for humor kan også opleves i hans Chevy Chase film ”Under The Rainbow” fra 1981.

Rollen som Michael Dawson er een af de første Jamie Foxx fik efter hans tv-optrædener i henholdsvis ”In Living Color” og ”The Jamie Foxx Show”. De gode roller lod vente på sig, men i dag er han med i hele 4 film der er i produktion. Een af dem er filmudgaven af Miami Vice hvor han danner makkerpar med Colin Farrell. Det skal nok blive stort, når Michael Mann er ved roret!

Det bedste ved filmen er musikken til slutteksterne. Glem alt om ”Held Up”, også selvom du godt kan lide Jamie Foxx. Se eller gense hellere ”Breakin’ All The Rules” eller ”Booty Call” hvor især førstnævnte fungerer en hel del bedre end ”Held Up”!

DVD specifikationer:

Menuerne er stillbilleder. Filmen præsenteres i 16:9 (1,85:1). Billedet står skarpt med flotte farver.

Filmen præsenteres i engelsk, italiensk eller spansk Dolby Digital 5.1 samt tysk Dolby Digital 2.0. Filmen er tekstet på engelsk, dansk, italiensk, tysk, spansk, hollandsk, arabisk, finsk, ungarsk, hindu, græsk, norsk, potugisisk, romansk, svensk og tyrkisk.

Der er intet ekstramateriale. Vi snydes for et interview med Jamie Foxx samt en trailer som er at finde på region 1 udgaven.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures

Titel: Held Up
Original Titel: Held Up
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: Steve Rash
Skuespillere: Jamie Foxx, Nia Long, Barry Corbin, John Cullum, Jake Busey
Spilletid: 89 min.
Selskab: Trimark Pictures 1999, Sony/Universal Pictures 2005
Genre: Humor
Kan du veksle en 50'er?
Kan du veksle en 50'er?
Diskussion.
Diskussion.
Krisesituation.
Krisesituation.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...