Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hereafter

18. juni 2011 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hereafter billede

Clint Eastwood tager livtag med døden

Hvad sker der egentlig når vi dør? Ja, det spørgsmål har vist plaget menneskeheden så længe vi har haft bare en flig af selvrefleksion, og det er netop temaet for Clint Eastwoods film Hereafter. Vi møder døden rent fysisk i form af tre personer hvis skæbner flettes sammen på kryds og tværs.

George er fabriksarbejder, der tidligere har arbejdet som medium. En operation han fik som barn gjorde ham i stand til at kommunikere med de døde, men nu vil han bare leve et normalt liv. Det er dog ikke så ligetil, når omverdenen hele tiden vil have ham til at bruge evnerne til at snakke med deres kære afdøde.
Marcus er en dreng i London. På tragisk vis mister han sine ene halvdel – sin tvillingebror i en ulykke, og han bliver tvunget til at forlade sin mor og tage i plejefamilie, hvor han ikke kan finde ro, da mindet om og savnet af broderen konstant hjemsøger ham.
Marie er en fransk journalist, der bliver offer for en voldsom tsunami i Thailand. Hun er klinisk død i flere minutter, hvor hun oplever de dødes verden. Tilbage i Frankrig, kan hun ikke længere finde mening i politiske kommentarer og en Mitterand-biografi, hun ellers skulle skrive.

Med Hereafter trækker Clint Eastwood tempoet ned. Spændingskurven er faktisk blot en lige streg, og filmen er i stedet et portræt af tre mennesker. Langsomt åbner filmen sig i takt med at vi lærer de tre personer at kende. Det er først og fremmest George, spillet rigtig godt af Matt Damon, der er filmens hovedperson. Ud over at det er ham der binder kvinden, drengen og ham selv sammen, så er han også filmens umiddelbare fokus, selv om filmen skifter mellem de tre fortællinger.
Herafter er skrevet af Peter Morgan, der har film som The Queen, Frost/Nixon og The Last King of Scotland på samvittigheden, så forventningerne var bestemt helt i top. Desværre virker denne film såvel både søgt og intetsigende på mange punkter. At de tre skæbner skal forbindes via livet efter døden sættes slet ikke nok i spil, og den del kunne for så vidt undlades, og man kunne blot lade det være en fortælling om tre mennesker. Filmen har som nævnt et afsindigt langsomt fortælletempo, og det er der ikke nok kød på historien til at bære.
Clint Eastwood har flere gange bevist sit værd som instruktør, og selv om han denne gang overrasker med valg af film, så er han stadig sikker i sin instruktion. Han formår at give filmen lidt mere pondus, end manuskriptet egentlig lægger op til.
Visuelt er filmen gennemkomponeret med flotte billeder, næsten silhuetagtige repræsentationer af virkeligheden, og Herafter er en nydelse på Blu-Ray.

Langsomt skraber vi gennem overfladen indtil den forudsigelige slutning, og selv om alle tre karakterer i grunden er interessante, så er det slet ikke nok til at bære en film uden egentlig indhold.
Cécile De France er rigtig god som Marie og Matt Damon (under-)spiller fremragende. Drengen spilles af tvillingeparret George og Frankie McLaren, og de gør det faktisk utrolig godt. De ville være perfekte til en gyser.

Hereafter er en film med dybe temaer og stærke karakterer der aldrig helt kommer op at flyve. Vi roder rundt i trivielle følelser og usammenhængende clairvoyance.
Man håber ikke det bliver Clintens sidste film, selv om det måske er passende for en mand i hans alder at spekulere på om der er et liv efter døden.

Warner Home Video.

Titel: Hereafter
Original Titel: Hereafter
Premieredato: 14. juni 2011
Instruktør: Clint Eastwood
Skuespillere: Matt Damon, Cécile De France
Spilletid: 128 min.
Selskab: Warner Bros., 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...