Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hotel Transylvania

15. marts 2013 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hotel Transylvania billede

Læssevis af monstre befolker en lidt tandløs fortælling om Dracula og hans datter Mavis, der drømmer om at opleve verden.

Hotel Transylvania ligger godt gemt for menneskene. Hotellet er bygget af Dracula himself, og det er meningen, at det skal være et tilflugtssted for monstre af alle slags, så de kan være i fred for de lede mennesker. Hotellet fungerer også som et (ufrivviligt) fængsel for Draculas datter Mavis, der bare drømmer om at komme ud og opleve verden. Da Mavis fylder 118 fyldes hotellet med alskens monstrøse gæster, lige fra den usynlige mand til Frankenstein, der alle er kommet for at fejre hendes fødselsdag. Uheldigvis for Dracula forvilder en ung mand sig også ind på hotellet, og så er der ellers dømt ballade.
Hotel Transylvania er lavet af Genndy Tartakovsky, der blandt andet har lavet afsnit af Clone Wars, Dexters Laboratorium og Samurai Jack. Han er altså med andre ord en herre, der helt sikkert kender sit medie. Desværre ender Hotel Transylvania med at være en halvtam affære, og det er der flere grunde til. Historiens udgangspunkt med den rebelske teenagedatter og den overbeskyttende far kan ikke just kaldes nyskabende, og man kender sådan set filmens handling fra start til slut. Det kunne sagtens reddes såfremt man havde vist en smule originalitet i detaljerne, men her finder vi filmens største problem. Humoren i Hotel Transylvania er ganske enkelt så infantil (på den dårlige måde) og forudsigelig, at man kan se nøjagtig hvor det bærer hen hver eneste gang. Prut og fald-på-halen er bare ikke holdbart som eneste latterformidler i en børnefilm. Hvis der er noget Pixar og Dreamworks har vist os i de seneste år, så er det at en animationsfilm sagtens kan have dybde, humor og underholde såvel voksne som børn.
Visuelt imponerer Hotel Transylvania bestemt heller ikke. Animationen er idéforladt og stregen er så udetaljeret, at man nærmeste synes det ligner en af de masseproducerede tegnefilm, der sendes på børnekanalerne. Det passer ikke til en tegnefilm i spillefilmslængde, der tilmed kunne ses i 3D i biografen.
Samlet set kan Hotel Transylvania kun tildeles to stjerner. At den trods alt hiver lidt hjem skyldes, at der trods alt var enkelte lyspunkter her og der. Blandt andet leveres nogle af stemmerne af Adam Sandler og Steve Buscemi, og deres præstationer løfter helt klart filmen.

Ekstramaterialet består af en del bag om kameraet, en minifilm, en musikvideo og kommentatorspor.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sony.

Titel: Hotel Transylvania
Original Titel: Hotel Transylvania
Premieredato: 12. marts 2013
Instruktør: Genndy Tartakovsky
Skuespillere: Adam Sandler, Steve Buscemi, Kevin James
Spilletid: 91 min.
Selskab: Sony, 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...