Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

I am Sam

10. maj 2002 af Mia Vildbrad

6 stjerner Skriv en kommentar

I am Sam billede

Den retarderende Sam, gør mange ting for at hjælpe andre. Også den dag hvor han giver en hjemløs kvinde husly, men da hun bliver gravid med Sams barn, går det helt galt, for hun smutter efter fødslen

Sam (Sean Penn)er retarderet men lever et rimeligt normalt liv, han bor i sin egen lejlighed, og arbejder i et beskyttet job i en cafe. Han sørger for betjening af kunderne ved bordene, og er en form for afrydder. Sam er meget vellidt blandt kunderne og er altid meget venlig.
En dag ringer telefonen og Sam skal skynde sig på hospitalet for der ligger han sambo, en ellers hjemløs pige, og er ved at føde Sams barn. Da Sam holder den lille pige i armene siger han at hun selvfølgelig skal hedde ”LUCY in the sky whit Diamonds” for det kom John Lennons datter til at hedde. Sam er nemlig stor Beatles fan, så mange af de ting han gør og siger er ligesom de gjorde i Beatles. Da de to går ud fra Hospitalet, Sam med Lucy i armene, smutter den unge mor pludselig den anden vej, og efterlader Sam med den fulde opdragelse af Lucy, som nu bliver en stor prøve for Sam.
Lucy græder meget, og Sam kan ikke forstå hvorfor, han får jo ingen hjælp fra nogen, og aner ej heller hvordan man søger for et lille spædbarn. Men en dag ringer naboen Annie (en ældre kvinde med paranoia) hun tør nemlig ikke gå uden for en dør. Hun spørger Sam hvad han da gør ved Barnet siden hun græder hele tiden. Sam siger ingenting, og den søde Annie fortæller Sam at sådan et spædbarn altså skal have mad hver 2. time…. Sam bliver noget overrasket, og Annie fortæller ham hvordan han skal kunne klare opgaven når han nu ikke kender klokken. Fjernsynet skal nemlig indstilles på børnekanalen, og hver gang der kommer den og den serie skal Lucy have mad. Dette forstå Sam med det samme, og så holder Lucy op med at græde.
Da Lucy bliver ældre og skal i skole, begynder omgivelserne at tvivle på Sams opdragelse af Lucy, mentalt er de nemlig ca. på samme stadie, og det bekymre myndighederne, de beslutter sig for at gøre noget ved det og vælger at tvangsfjerne Lucy. Sam kan herefter få samkvemsret med Lucy 2 gange 2 timer om ugen under opsyn. Dette slår både Lucy og hendes far helt ud af den og Sam beslutter sig for at kæmpe. Han slår op i telefonbogen og finder den advokat der har det flotteste navn, nemlig Harrison, ligesom George Harrison fra Beatles. Rita Harrison (Michelle Pheiffer) er benhård og går meget op i penge. Men overraskende nok går hun med til at dømme Sams sag ”Pro Bono” for at dupere sine kollegaer, men nogle gange sker der uventede ting når en hård karriere kvinder møder en mindre begavet mand, som desperat har brug for hendes hjælp…

Sean Penn spiller den retarderede mand Sam, og jeg har da aldrig set magen til godt skuespil, hvis man ikke lige ved det skulle man nærmest tro at Penn virkelig var retarderet. Han spiller simpelthen ubeskrivelig godt. Nærmest formidabelt. Han er virkelig alle pengene værd, og han er virkelig et mesterværk i sig selv. Jeg vil sige at han er den perfekte mand til denne rolle, ikke mange kunne gøre det anderledes. Han gør filmen rigtig god og han skal bestemt have de 3 af stjernerne for hans præstation.
Michelle Pfeiffer spiller den benhårde karriere kvinde der er vild med penge og store biler, som tider går det galt for hende idet hun ofte glemmer hendes familie. Hendes mand er hende utro, og det opdager hun slet ikke, og hendes søn bliver ofte glemt i telefonstormen. Hun spiller en god rolle og det er meget rart ikke altid at se hende i disse sukkersøde roller, som hun tit ses i.
Denne film er klasse, den er spændende og også lidt af en tåreperser. Jeg blev bestemt ikke snydt og hvis du er til denne slags drama film, og tror jeg bestemt heller du bliver snydt. Dette er en rigtig god film, med rigtig gode skuespillere.

Titel: I am Sam
Original Titel: I am Sam
Premieredato: 10. maj 2002
Instruktør: Jessie Nelson
Skuespillere: Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dekota Fanning, Dianne Wiest, Loretta Devine, Richard Schiff, Laura Dern.
Spilletid: 132 min.
Selskab: New Line Cinema, Sf - Film
Genre: Drama
Link: http://www.iamsammovie.com
Sam sammen med advokaten Rita
Sam sammen med advokaten Rita
Den smukke Lucy
Den smukke Lucy
Sam bliver klædt på til retsagen
Sam bliver klædt på til retsagen


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...