Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Ike & Tina Turner Live In 79 - DVD+CD

1. december 2004 af Toke Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Ike & Tina Turner Live In 79 - DVD+CD billede

Det kunne have været sjovt hvis man havde været lidt ældre i 1971, så man selv kunne have oplevet dette show live – et andet sted end Holland naturligvis.

For en del af os vil konstellationen Ike & Tina Turner, måske lede tankerne hen på grumme ting som umenneskeligt pres, hustruvold og seksuelt misbrug. I hvert tilfælde hvis man har set den biografiske film om Tina Turners tidlige liv WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT fra 1993.
Men det må man bare glemme alt om når man ser nærværende koncertoptagelse, for her ser det hele ud til endnu at være i sin skønneste orden på privatfronten. Karrieremæssigt var det også her, at THE IKE & TINA TURNER REVUE var på deres højeste.

Og det er da også et fremragende og medrivende Rhythm & Blues show i bedste BLUES BROTHER stil (bortset fra at det jo er i omvendt rækkefølge) vi får leveret her. På enkelte sange fornemmer man endda de rødder i Memphis-Blues'en som både Ike og Tina har tilfælles.

Showet indledes med et instrumentalnummer hvor blæserne og især saxofonen har overtaget og herefter bliver THE IKETTS introduceret; tre glade og meget entusiastiske korpiger i miniskørter så minimale, at de ville være blevet kaldt afklippede undertrøjer hvis de havde været meget mindre. Først på tredje nummer bliver showets stjerne – Tina Turner – kaldt på scenen og så køre det ellers derudaf i fremragende stil, med en sexet, dansende og stærk Tina i absolut forgrund. Hun har jo en fantastisk stemme og hele hendes samlede optræden, giver i den grad en meget stor del af nutidens kvindelige musikere baghjul. Herom skal der ikke herske den mindste tvivl! Og hun gør det "Nice and easy, nice and rough" som hun selv siger. At Ike selv er en forholdsvis ringe guitarist, overskygges helt af hans evner som orkesterleder og forstyrrer ikke et øjeblik helheden og han er faktisk helt udmærket i de øjeblikke, hvor hans guitar og Tinas stemme spiller op til hinanden.

Koncerten blev optaget i Haag til hollandsk fjernsyn og derefter glemt. Først nu er den blevet fundet frem igen, støvet af, og med selveste Ike Turners velsignelse (for første gang) udsendt på DVD.
("This is the best filmed concert of Ike & Tina Turner I've ever seen" – Ike Turner)

Som antydet er det bestemt ikke THE IKE & TINA TURNER REVUE'S skyld, at det meget høflige hollandske publikum sidder så stille på deres hænder som de gør. Det er et imponerende stykke arbejde Tina præsterer, når det en sjælden gang imellem lykkedes hende at hive lidt fællessang ud af dem. Men faktisk er det meget morsomt, for det ser virkeligt ud som om de har lyst til at rejse sig, synge med, klappe og råbe juhu, men vil blive skudt hvis de gør det. Først til sidst, da de tror at koncerten er slut, rejser de sig for at gå hjem og ser nærmest helt forskrækkede ud, da bandet fortsætter med et ekstranummer. Men de bliver stående og når derved … heldigvis for dem … at opleve lidt ægte koncertstemning og showet som det burde opleves.
Det kunne have været sjovt hvis man havde været lidt ældre i 1971, så man selv kunne have oplevet dette show live – et andet sted end Holland naturligvis.

Fire fine stjerner og en anbefaling for godt håndværk, entusiasmen og den smittende livsglæde.

EKSTRAMATERIALET – To stjerner (eller fem?)

Består i al sin enkelthed af tre små ting, dels:
RESTORATION COMPARISON som er en split-screene udgave af et enkelt nummer fra koncerten, så man kan sammenligne før/efter restaureringen – der i øvrigt er lykkedes udmærket.
Og så er der en MUSIKVIDEO til nummeret SOUL TO SOUL der kunne grænse til det politiske med sin krydsklipning af koncertoptagelser samt Ike & Tina i henholdsvis Afrika og det sorte USA.
Derudover medfølger en 14 siders booklet med nogle billeder og en del baggrundshistorie.

Dette kvantitativt set ringe ekstramateriale, ville hos mig udløse to alm. stjerner MED MINDRE da, at man regner den medfølgende cd med koncerten med som ekstramateriale. Så giver jeg fluks fem store. For det er en fremragende ide. Mange er de gange hvor jeg har set en koncertoptagelse på DVD og ønsket at jeg havde haft den på cd, så man kunne genhører den uden at skulle fyre op for fjernsyn og DVD-afspiller. HEUREKA!!! Lad os alle håbe at dette er en tendens der vil brede sig!!!

Nå ja … coverfotoet stammer af uransagelige grunde fra en anden koncert!??

DVD TRACK LIST:
(Jeg er meget sikker på at der i hvert tilfælde(!) skal byttes rundt på "Proud Mary" og "I smell Trouble", men på grund af deadline har jeg ikke tid til at dobbelttjekke)

Them Changes
Sweet Inspiration
I Want To Take You Higher
Ooo Poo Pah Doo
A Love Like Yours
River Deep, Mountain High
Come Together (ja …The Beatles)
Honky Tonk Woman (ja …The Rolling Stones)
I Smell Trouble
I Want To Take You Higher (reprise)
Proud Mary

CD TRACK LIST
i lidt anden rækkefølge og minus "Them Changes" men plus

I've Been Loving You Too Long (Der er meget seksuelt direkte … selv her i år2004!)
Respect
Land Of 1000 Dances

AUDIO:

Dolby Digital Stereo
Dolby Surround 5.1
DTS Digital Surround Sound

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Playground Music.

Titel: Ike & Tina Turner Live in 79
Original Titel: Ike & Tina Turner Live in 79
Premieredato: 2. november 2004
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...