Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

In Time

1. december 2011 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar

In Time  billede

Når tiden bogstaveligt talt er livsvigtig gælder det om at løbe hurtigt eller være rig.

I et fremtidssamfund ikke så langt væk er tiden bogstaveligt talt penge. Menneskets gener stopper med at virke når man fylder 25 år. Så kan man ikke blive ældre, rent genetisk, til gengæld starter der et ur, på ens underarm der fortæller at man kun har 52 uger tilbage at leve i.

Et system der skal forhindre overbefolkning på jorden. Man kan forlænge de 52 uger, men alt koster tid. Så for at få mere tid skal man arbejde, men mad, transport, vand og el koster tid, så for de fattige er tiden penge, og alt i de fattige dele af verden, foregår mere eller mindre i løb.,

Når uret når 0, så dør man lige på stedet. Så alt i livet handler om at skaffe mere tid.

Hele systemet er styret at en flok rige personer, der har inddelt verden i tidszoner. Tidszoner det er umuligt for fattige mennesker at besøge, for det vil koste dem tid, og dermed livet.
De sørger også for at sætte priserne op på de basale madvarer samtidigt med at de sætter lønnen ned. Alt bliver gjort for at holde befolkningstilvæksten ned. Lige undtagen hos den rige del af befolkningen, der rent aldersmæssigt bliver ældre og ældre, mens de stadig ligner nogle på 25 år.

Will Salas (Justin Timberlake) mister sin mor da hendes tid løber ud. Han beslutter at hævne hende, og da en mystisk rig mand, vælger at give Will flere 100 år til sin tidskonto, opstår muligheden for at hævne hende.

Han drager igennem flere tidszoner og ender til sidst i de riges tidszone, hvor hans hævn består i at spille poker imod de rige, og dermed prøve at blanke dem af for tid. Han bliver dog jagtet af “Time Keeper” Raymond Leon (Cillian Murphy) hvis job det er at holde styr på al tid i samfundet, så der ikke opstår kaos.

Ved pokerbordet møder han rigmanden Phillippe Weis (Vincent Cartheiser) som han blanker af for tid. Hans datter Sylvia Weis (Amanda Seyfried) bliver hurtigt interesseret i Will, og da timekeeper Raymond Leon kommer på sporet af Will, tager Will, Sylvia som sit gidsel.

Will får vist Sylvia, hvordan de fattige bliver udnyttet, og sammen beslutter de sig for at sende samfundet i kaos, ved at røve Sylvia´s fars “tidsbanker” og dele dem ud til de fattige.

Denne film er desværre ikke særligt god. Det skyldes ikke historien, som faktisk kunne og burde have fortjent en bedre skæbne. Der er mange gode facetter og ideer i historien, som måske burde have fortjent en hel serie, istedet for en film.

For der er alt for mange huller i filmen, som ikke rigtigt hænger sammen. Respekt til Justin Timberlake, der ikke er nogen dårlig skuespiller. Men det virker ikke rigtigt. Filmen låner fra mange andre fremtidsfilm, både rent scenografisk og historiemæssigt. Og så bliver man træt af at se Amanda Seyfried løbe rundt på 15 cm. høje hæle i store dele af filmen.

Det kan kun blive til 3 stjerner for denne fremtidsfilm, hvor tiden betyder alt.

Titel: In Time
Original Titel: In Time
Premieredato: 1. december 2011
Instruktør: Andrew Niccol
Skuespillere: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Johnny Galecki
Spilletid: 109 min.
Selskab: New Regency Pictures, 20th Century Fox, 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...