Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Infernal Affairs

17. september 2004 af Henrik Østergaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Infernal Affairs billede

Thriller, der i år vandt publikumsprisen på Natfilmsfestivalen, har nogle af de bedste skuespillere i Hong Kong på rolleslisten, og har den mest hæsblæsende og intelligente handling man længe har set.

Den ene har været undercover betjent i mafiaen i snart 10 år. Den anden har infiltreret politiet som spion for flere år siden. Snart opdages det, at der er en muldvarp i begge lejre og en hæsblæsende kat-efter-musen-jagt er uundgåelig. Hver især forsøger de to muldvarpe at afsløre deres undercover-modpart, inden de selv bliver afsløret.

Samtlige figurer er ualmindeligt mange facetteret. Man mærker intenst at her fortælles ikke alt. Især de to hovedpersoner Yan og Ming, spillet fremragende af to af Hong Kongs bedste mandlige skuespillere Tony Leung og Andy Lau, skildres ligeligt loyalt og tro mod karakterens person. Man føler lige meget med den kriminelle Ming som med den undercover betjenten Yan. Begge er de fanget i krydsfeltet mellem godt og ondt. I denne gråzone er de fanget i et ”job” som de begge egentlig er kommet til at foragte og ønsker at komme ud af.

Filmen trækker interessante, endegyldige, dog velkendte temaer op, som godt og ondt, rigtig og forkert, men de eksekveres på ny, original vis, uden at virke belærende og fortænkt. I stedet køres filmen frem i et adrenalinsusende tempo i ægte kriminalfilmstil, der kræver man har alle de grå med i kiggeriet og følelsesregistret.

På lydsporet i filmen høres dunkende electronica, der får hjertet til at gå endnu hurtigere i takt med at tempoet i handlingen accelererer videre. Dette afløses kun af enten klassisk strygende violiner eller traditionel kinesisk musik, der indikerer filmens mere følsomme og til dels også dystre øjeblikke. En kombination, der fungerer umådeligt godt.
Som altid i Hong Kong-flicks får vi fremragende billeder og en hæsblæsende klipning, der virkelig pacer handlingen frem. Dette er upåklageligt.

Infernal Affairs slår langt de fleste af sine amerikanske modparter af banen og er fuldt på højde med de bedste, som Usual Suspects og L.A. Confidential, der ikke nødvendigvis lefler for sit publikum ved at levere en happy ending.

Ekstramaterialet:
Her får vi serveret en fremragende bag-kameraet, hvor man ikke bare spises af med medvirkende der sidder og pudser hinanden glorier til stor irritation og kedsomhed for tilskueren, men får ligefrem egentlige indsigtsfulde analyser af filmen, dens tema og dens figurers bevæggrunde. Herefter sløver det lidt ned igen med kun et par biografier og nogle trailers, så ekstramaterialet ender på 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Infernal Affairs
Original Titel: Wu Jian Dao
Premieredato: 1. september 2004
Instruktør: Siu Fai Mak, Wai Keung Lai
Skuespillere: Tony Leung, Andy Lau, Chiu-Wai, Anthony Wong, Sammi Cheng, Eric Tsang, Kelly Chen, Edison Chen
Spilletid: 100 min.
Selskab: Media Asia Films, Basic Pictures, Universal Asian Vision, 2002.
Genre: Thriller
Link: http://www.infernalaffairs.com
banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...