Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Inkasso

21. oktober 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Inkasso billede

Laura er ludoman. Hun har mistet sit job og skylder rigtigt mange penge væk. Klaus der er inkassator for gangster bossen Holger, bliver sat på sagen. Men han får sin sag for, med den spillegale dame.

Laura ( Iben Hjejle ) skylder rigtig mange penge væk til Gangsterbossen Holger ( Ole Ernst ). Hun skylder også sine Forældre penge, og en masse andre mennesker. Hun er ludoman og bliver høj ved synet af en spilleautomat.
Klaus ( Kim Bodnia ) har drukket sin karriere som bokser i stykker. Nu er han på antabus og arbejder som inkassator for Holger, som han også skylder en masse penge. Holger har lånt han penge til den gymnastiksal som Klaus og venner Kaje ( Allan Olsen ) går og drømmer om at få sat i stand og lavet om til en bokseklub.
Klaus bliver sat på den opgave der lyder at samle de penge ind som Laura skylder. Det bliver ikke en nem sag, for inden han næsten har nået at åbne munden har Laura smadret hele sin lejlighed i frustration over den situation hun befinder sig i. Klaus fatter sympati for hende og tilbyder sin hjælp, med at samle penge ind fra de folk som Laura påstår skylder hende penge. Det går ud over den mere eller mindre uskyldige hundefrisør Flemming, der dog slipper pengene efter at have været vidne til en hård afstraffelse af en Kongepuddel.
Men gangsterbossen Holger er ikke tilfreds med Klauses bløde metoder som pengeopkræver. Han vil se penge på bordet omgående og tvinger Klaus til at arrangere at mesterbokseren Omar ( Rene Dif ) taber sin forestående kamp.
Laura og Klaus har alle odds imod sig i kampen om at skaffe penge, og det kommer bestemt ikke til at gå stille for sig. For når en spillegal ludoman og en tidligere bokser, der altid har brugt næverne mere end munden, slår sig sammen er der øretæver i luften. Og midt i alt denne vildskab tændes der en lille gnist af kærlighed imellem de to skæve eksistenser.

Lasse Spang Olsens første store spillefilm, hvori han var stuntman, var i Erik Clausens ROCKING SILVER fra 1983. Siden har han stået for det meste stunt i dansk film, indtil han for nogle år tilbage trak sig tilbage og lagde alle sine kræfter i at instruere film.
Hans første biograffilm er fra 1995, hvor han debuterede som spillefilmsinstruktør med børne/ungdomsfilmen OPERATION COBRA.
Det helt store gennembrud kom med I KINA SPISER DE HUNDE fra 1999, som han gav baghjul med gigantsuccesen GAMLE MÆND I NYE BILER fra 2002.
For kort tid siden havde hans spillefilm DEN GODE STRØMER dansk premiere. Den blev filmet umiddelbart før INKASSO. Så Lasse Spang Olsen spiller ikke tiden med snak.
Med INKASSO har han lavet en fin lille kærlighedskomedie. Noget han har drømt om at lave i lang tid. En kærlighedshistorie imellem to mennesker der ligger langt fra hinanden i hverdagen, med som på grund af omstændighederne bliver bragt sammen i et miljø, hvor der ellers ikke er plads til meget kærlighed.

Iben Hjejle der spiller ludomanen Laura kender de fleste sikkert fra Tv’s LANGT FRA LAS VEGAS.
Hun fik sit store gennembrud i dogmefilmen MIFUNES SIDSTE SANG fra 1999.
Af andre film kan nævnes: PORTLAND, BLINKENDE LYGTER, SKAGERRAK, GAMLE MÆND I NYE BILER, HIGH FIFELITY, MANDEN BAG DØREN og DEN GODE STRØMER.

Kim Bodnia spiller den hårdtslående inkassator med det bløde hjerte. Kim Bodnia slog for alvor sit navn fast i Ole Bornedals NATTEVAGTEN og bragede ind i alles hukommelse i både PUSHER og BLEEDER.
Siden har han været med i næsten alle andre film af Lasse Spang Olsen.

Allan Olsen der spiller gavflaben Kaje, husker de fleste nok fra MIG OG CHARLIE og fortsættelsen CHARLY OG STEFFEN.
En anden stor rolle for Allan Olsen var i Erik Ballings MIDT OM NATTEN, hvor han tog den ud i det blå som narkomanen SPACEY.
I 1998 vendte han tilbage i fin form i Wikke og Rasmussens flotte film MOTELLO, og nu, efter en lang passe fra filmens verden er han tilbage med rollen som den DAMP-agtige slå på tæven inkassator Kaje.

Lasse Spang Olsen har sammen med manuskript forfatteren Nikolaj Peyk, skabt en fin lille historie om spirende kærlighed på stenbroen. Det er ikke en dyb historie, men den indeholder dog til tider små fine scener der virkelig giver skuespillerne mulighed for at leve deres roller ud. Specielt Kim Bodnia og Iben Hjejle blomster til tider op i deres sammenspil. Men ellers så drukner den lille kærlighedshistorie, i rappe replikker og slå på tæven episoder, som desværre ikke alle holder vand.
Lasse Spang Olsen har samlet hans sædvanlige hold af tidens hotteste skuespillere og komikere for at give dem større eller mindre roller. Det er alt sammen set før i hans andre film, så overraskelserne er ikke så store mere. Dog skal nævnes at Ole Ernst har en fin rolle som gangster bossen Holger. Han er virkelig sjov. Problemet med de fleste andre biroller er, at der simpelthen ikke er kød nok på dem.
Personligt tror jeg at Lasse Spang Olsen har kigget Guy Ritchie over skulderen. Ritchie har instrueret film som SNATCH og LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS. Han er en mester i at få noget ud af hans biroller. Desuden foregår SNATCH, som INKASSO også i et boksemiljø.
Med INKASSO bevæger Lasse Spang Olsen sig heldigvis lidt væk fra de andre film han har lavet. Der er knap så mange stunt og knaldende pistolskud, og det er faktisk helt rart, at vi slipper for hans til tider meget opstillede stuntopvisninger. Det skal dog siges at der er en formidabel scene med en Kongepuddel, der kommer så grueligt galt af sted, og mon ikke de her har brugt en ægte stunt-hund. Folk der ikke bryder sig om at se dyr komme til skade, rådes hermed til at holde sig for øjenene.
INKASSO fremføres som en rigtig drengerøvsfilm for både piger og drenge, og den betegnelse holder meget godt. Så tag du blot kæresten i hånden og smut i biffen til endnu engang løjer med makkerparret Spang Olsen / Bodnia, tilsat en smule Hjejle, for selvom der er langt imellem de store grin, er underholdningen stadigvæk i top.

Titel: Inkasso
Original Titel: Inkasso
Premieredato: 22. oktober 2004
Instruktør: Lasse Spang Olsen
Skuespillere: Kim Bodnia, Iben Hjejle, Allan Olsen, Ole Ernst, Rene Dif, Kjeld Nørgaard, Erik Clausen, Casper Christensen, Martin Spang Olsen, Jens Okking, Brian Patterson, Klaus Bondam, Jens Jørn Spottag.
Spilletid: 95 min.
Selskab: Scanbox, ASA Film, Easy Film, Bella Intertainment.2004.
Genre: Andet
Link: http://www.duskylderpenge.dk

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...