Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Alle For Fire
Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Inkheart

3. april 2009 af Christian Arhoff Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Inkheart  billede

Brendan Fraser klar til at dele tæsk ud til eventyrlige skurke i Inkheart

Eventyrfilmatiseringer er der efterhånden nok af. Efter at Ringenes Herre og Harry Potter har skovlet penge ind på verdensplan, er alle de gamle eventyrbøger fundet frem og kikket igennem igen i et forsøg på at score penge på at eventyrgenren er populær i øjeblikket. ”Inkheart” er en af de bøger der måske burde være blevet i skuffen. For selvom den på en eller anden måde har tiltrukket stjerner som Brendan Fraser, Helen Mirren og Paul Bettany er det svært at se hvordan ”Inkheart” nogensinde har tiltrukket en fanskare. Materialet er bare ikke godt nok.

Mortimer ”Mo” Folchart(Brendan Fraser) og hans 12-årige datter Meggie(Eliza Bennett) elsker begge bøger. Mo elsker specielt en bog. En bog han har ledt hele Europa igennem for at finde, efter at have mistet sit eksemplar mens Meggie var lille. Han finder dog et nyt eksemplar i en lille bog butik i Tjekkiet. Mo forsøger nemlig at rette op på en fejl han lavede for 10 år siden. Mo er nemlig en såkaldt sølvtunge. Når han læser højt bliver figurerne bragt til live. Men det er ikke uden problemer for når der kommer nogen ud af bogen, er der også nogen der skal ind. Og for 10 år siden læste Mo højt i ”Inkheart” og bragte skurken Capricorn(Andy Serkis) og ildkunstneren Dustfinger(Paul Bettany) mens hans kone og Meggies mor Resa røg ind i bogen. Nu jagter Mo og Meggie de sidste eksemplarer af bogen, mens Capricorn og hans folk forsøger at ødelægge de sidste eksemplarer.

Måske er det bare mig, men ”Inkheart” ligger meget langt nede af listen over de seneste mange års eventyrfilmatiseringer. Selve ideen virker lidt åndssvag, med at bringe figurere fra bøger til live ved bare læse op, men måske er det bare udførelsen. Der er intet ved filmen der virker specielt originalt eller spændende og selv Brendan Fraser ser ud til at kede sig en del af tiden. Der er dog også et par gode ting i filmen. Det er rart at se Andy Serkis i en rolle som rigtig skuespiller og ikke som de computerskabte King Kong og Gollum for Peter Jackson. Han er en udmærket skurk og det ser ud som om han har det sjovt med rollen. Paul Bettany er en fremragende skuespiller og han har helt sikkert den bedste rolle, som den sympatiske kujon Dustfinger der bare vil hjem til sin egen verden.

”Inkheart” er nok mest for fans. Som eventyrfilm kommer den til kort for selv mindre gode film som ”Spiderwick Fortællingerne” og som sagt tidligere må filmen have haft et stort budget da man har fået fantastiske skuespillere, i forhold til materialet.

Titel: Inkheart
Original Titel: Inkheart
Premieredato: 3. april 2009
Instruktør: Iain Softley
Skuespillere: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Eliza Bennett, Andy Serkis
Spilletid: 106 min.
Selskab: New line, SF, 2008
Genre: Fantasi

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...