Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

The High Note
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inside

2. juni 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inside billede

Hypet fransk gyser sparer ikke på hverken blod eller splat!

I 2007 skræmte den franske gyser ’Inside’ folk fra vid og sans og endte hurtigt, i disse virale tider, som et verdensomspændende gyserfænomen. Den er nu endelig, 6 år efter, udkommet på DVD i Danmark. Og selvom ’Inside’ ikke er nogen decideret god film, så er dens bizarre visuelle side og vanvittige genremix absolut seværdig for enhver med hang til gys og gru.

Fire måneder efter at have mistet sin mand og næsten sig selv og deres ufødte barn i en trafikulykke, opsøges Sarah af en mystisk kvinde. Denne kvinde ved åbenbart en hel del om Sarah, men efter at have kontaktet politiet virker det til, at Sarah har skræmt hende væk.

Men kvinden er ikke sådan at ryste. Hun vil nemlig have Sarahs ufødte baby, og hun skyr ingen midler.

Det franske makkerpar Alexandre Bustillo og Julien Maury, der debuterede med ’Inside’, kender horrorfilmens formler og fremgangsmåder – og de er ikke bange for at vende op og ned på det hele. ’Inside’ starter nemlig med at følge home invasion filmens suspense-pirrende plot uden de store afvigelser, indtil den kammer totalt over og ender i en brutal og ekstremt bizar afslutning, hvor den trækker på alt fra 70’erne hævnthrillers, brutal 80’er gore, zombiefilm og mere respekterede klassikere som Polanskis ’Rosemary’s baby’.

Visuelt er der også flere interessante ideer i ’Inside’, som eksempelvis CGI-skabte billeder af fostret, og hvordan de forskellige skader og angreb på moderen påvirket det ufødte barn. Selvom det måske ikke fungere helt optimalt, er det et tegn på den iderighed og fortællelyst som præger ’Inside’.

Mens makkerparret absolut har sans for den grafiske vold, så halter karaktererne noget efter. Den hårdt udsatte Sarah gives en udmærket præstation af Alysson Paradis som skrigende final girl, men ellers er der ikke meget kød på karakteren, der mest af alt bliver reduceret til depressionsplaget kvinde, der efter sin mands død virker ligeglad med livet. Er hun overhovedet glad for sit kommende barn?

Filmens trumfkort på skuespilfronten er Béatrice Dalle, en af fransk films mest karakteristiske skuespillerinder, der er ganske creepy i rollen som den mystiske dame. Desværre får hun ikke bare lov til at være psycho, hun reduceres desværre til en psykolog-ligning. En nem og noget utroværdig en af slagsen.

’Inside’ er en kynisk og bizar affære, som helt sikkert af nogen kan afskrives som en rodebunke af blod og lemmer, men det bliver samtidig også dens charme. Man kan nemlig mærke, at Bustillo og Maury sprudler af fortællelyst. De to er således også blevet en central del af den franske horrorbølge, som har skyllet ind over os siden starten af 00’erne, der ligesom ’Inside’, ikke sparrer på noget! En seværdig gyser – men ikke for sarte sjæle!

Ekstramateriale
DVD'en indeholder en "bag om"-film på en lille time, som absolut er seværdig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Inside
Original Titel: À L Intéieur
Premieredato: 7. maj 2015
Instruktør: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Skuespillere: Béatrice Dalle, Alysson Paradis, Nathalie Roussel, François-Régis Marchasson
Spilletid: 0 min.
Selskab: Another World Entertainment, 2007
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of MetalKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...