Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Insidious: Chapter 3

8. november 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Insidious: Chapter 3 billede

Gyser-prequel til de to populære og gedigne ’Insidious’-film – og selvom den lægger godt fra land, så halter ’Insidious: Chapter 3’ noget efter sine forgængere.

Det hjemsøgte hus fra de foregående film er i ’Insidious: Chapter 3’ udskiftet med personbesættelse, men det er stadig den mystiske verden ’The Further’ som danner grundlag for den uhyggelige og spirituelle del.

Teenageren Quinn (Stefanie Scott) har mistet sin mor, men hun føler, at moderen prøver at kontakte hende fra de hensiddes. Derfor opsøger hun den synske Elise Rainier (Lin Shaye), der modvilligt foretager en seance. Men det viser sig, at det ikke kun er moderen som vil kontakte Quinn, men også en ond dæmon er på spil.

James Wan har givet instruktørposten i denne tredje film videre til kompagnonen Leigh Whannell, der både var med til skabe ’Saw’-serien og de to foregående film i serien, og som med ’Insidious: Chapter 3’ debuterer som netop instruktør. Og Whannell gør egentlig et fint arbejde frem til filmens tredje del, hvor flere valg på både instruktion- og manuskriptplan trækker filmen gevaldigt ned.

’Insidious: Chapter 3’ er mest af alt fortællingen om mediet Elise Rainer, som også spiller en central rolle i de to første film, og hvordan hun finder lysten til at hjælpe og udforske det hensiddes på ny. Lin Shaye gør også en fin figur som den ældre, men stærke kvinde Elise – og er absolut filmens skuespilmæssige højdepunkt. Ligesom at de to skæve ”ghostbusters” Tucker (Angus Sampson) og Specs (Whannell selv) også er fine komiske inputs.

Mens selve historien om den besatte teenager er noget klichefyldt i sit udgangspunkt, så er den både effektivt og ganske iderigt formidlet. Tilsvarende er den nye dæmon creepy og væmmelig. Overordnet set er ’Indisious: Chapter 3’ en velproduceret og velfortalt gyser både hvad angår jump-scares, effektiv uhygge og kreativitet. Filmens tredje del virker dog i flere henseender dog noget forhastet og for velkonstrueret til virkelig at imponere.

’Insidious: Chapter 3’ overgår ikke sine forgængere, men er i grunden en ganske fin gyserfilm, som Leigh Whannell og ikke mindst Lin Shaye formår at trække over det middelmådige – og skulle vi få en fjerde, så har Elise Rainer bare at være med igen!

Ekstramateriale
Blu-ray udgaven indeholder fint bag om material, som absolute er et kig værd; ”Being Haunted: A Psychic Medium Speaks”, ”Deleted Scenes”, ”Stunts: The Car Crash”, ”Cherry Clazerr: Tiptoe Trough the Tulips”, ”Macabre Creations” og ”Origin Story: Making Chapter 3”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Insidious: Chapter 3
Original Titel: Insidious: Chapter 3
Premieredato: 23. oktober 2015
Instruktør: Leigh Whannell
Skuespillere: Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson, Leigh Whannell, Lin Shaye, Tate Berney, Michael Reid MacKay, Steve Coulter, Hayley Kiyoko, Corbett Tuck
Spilletid: 97 min.
Selskab: Blumhouse Production, Universal Pictures, 2015
Genre: Gyser





banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...