Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Lynley - Box 2

14. juni 2008 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inspector Lynley - Box 2 billede

Forsættelsen til BBC’s populære krimiserie

Anmelderne var ikke sene til at udråbe Inspector Lynley til at være arvtageren til Inspector Morse-serien. Baseret på Elizabeth Georges populære bøger er filmatiseringen krimiserien om den aristokratiske inspector Lynley hurtigt blevet populær.
Det er da også krimi af bedste skuffe, vi præsenteres for.

I dette andet bokssæt af serien med i alt tre afsnit, kastes Lynley og Havers ud i tre nye, spændende sager.
I det første afsnit på sættet, sendes de til universitetsbyen Cambridge. Her er en professors datter fundet brutalt myrdet. Hun havde blot været ude at løbe en tidlig morgen, men er imidlertid blevet overfaldet og har mistet livet på tragisk vis. Det er en sag, der trækker dybe spor gennem universitetsmiljøet, da mange personer er berørt af savnet af den populære pige. At hun var døv gør ikke efterforskningen nemmere, da enhver uden problemer ville have kunnet snige sig op bag på hende.

I den næste sag sendes Havers og Lynley til en lille, søvnig by i Lancashire. Robin Sage, den lokale præst er fundet død af forgiftning ude på heden. Han har aftenen forinden været til middag hos en lokal kvinde, og der er ikke tvivl om, at det er der, han har indtaget den livsfarlige dosis skarntyde. Nu er spørgsmålet så blot om det er overlagt mord eller et uheld, og hvem der i det hele taget er ansvarlig for at have forgiftet maden.

I bokssættets sidste afsnit drejer det sig om en kendt cricketspiller, der er blevet fundet død i et udbrændt hus. Det ser umiddelbart ud som om han er blevet offer for en mordbrand. Det er dog ikke en oplagt sag, da han havde flere kvinder i sit liv, der alle kunne tænkes at stå bag nedbrændingen af huset. Det bliver en svær sag for Lynley og Havers.

Det er som om serien har fået lidt mere mod på sig selv i forhold til de tre første afsnit. Det hænger selvfølgelig også sammen med at vi er kommet tættere på menneskene bag politibetjentene. På hjemmefronten har de begge deres at kæmpe med. Lynley er hårdt ramt af forelskelse, og forsøger at tage sig sammen til at fortælle kvinden i sit liv, at han elsker hende.
Barbara Havers har omsider indset at hendes mor er alt for syg til at hun kan have hende boende længere. Det ender selvfølgelig med at moderen kommer på plejehjem, og Barbara skal kæmpe med en enorm skyldfølelse over at have efterladt sin mor.
Samlet set er det et stykke flot personskildring og det pynter også gevaldigt på serien at der er kommet mere dybde i de forskellige karakterer.
Det eneste negative, der kan være at sige om Inspector Lynleyserien er at den sine steder godt kan være en smule langsommelig, og at de forskellige plots godt kan være for gennemskuelige.
Men det er stadig krimi af meget høj karakter – om det er en værdig efterfølger for Inspector Morse, må man selv bedømme.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: Insepctor Lynley -Box 1
Original Titel: The Inspector Lynley Mysteries 2
Premieredato: 13. maj 2008
Instruktør: Robert Young mfl.
Skuespillere: Nathaniel Parker, Sharon Small
Spilletid: 263 min.
Selskab: BBC, 2005, SF film, 2008
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...