Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Invasion (Sæson 1)

7. maj 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Invasion (Sæson 1) billede

Invasionen er begyndt!

Et kendt tema i 50’ernes science fiction film, var frygten for en fremmed (alien) invasion. Frygten for, at menneskeracen skulle bliver overtaget af en fremmed magt, og dermed sætte en solid stopper for hverdagen som vi kender den, er noget man hurtigt fik øjnene op for i Hollywood. Kendte eksempler på sådanne invasionhistorier kunne være ”Invaders from Mars” (1953) og ikke mindst ”Invasion of the Bodysnatchers” (1956).
De to invasionshistorier har det til fælles, at de lader de fremmede bruge en snedig teknik, hvor mennesket langsomt bliver indoktrineret til at følge fjendens idealer. Skræmmebilledet i 50’ernes science fiction film lå ikke lang fra virkeligheden i datidens USA, hvor frygten for en kommunistisk invasion hang tykt i luften.
I dag er fjendebilledet ikke længere ligeså klart som i 50’erne, men frygten for en fremmed invasion er stadig aktuel - i virkeligheden såvel som i fiktion.
”Invasion” begynder, da orkanen Eve rammer den lille by Homestead i det sydlige Florida. Orkanen trækker et spor af død og ødelæggelse efter sig. Men mareridtet er først lige begyndt. Langsomt begynder folk at forandre sig i den ellers så idylliske by. Mystiske lys begynder at dukke op i de nærliggende søer, og dyrelivet begynder at opfører sig mærkeligt.
Midt i kaoset finder man de to familier Varon og Underlay, der hver især bliver påvirket af orkanen og den mulige invasion.

”Invasion” er en klassisk science fiction serie i stil med X-Files, med alt hvad der dertil hører af militære konspirationer, mystiske agenter, paranoide UFO-nørder og urolige forældre. Serien udnytter mystikken omkring den mulige invasion til fulde. Man ser sjældent rumvæsnet i fuld aktion. I stedet lader man karakterernes paranoia og frygt frembringe stemningen af en snigende uhygge – og det fungerer ganske ubeklageligt.
Skuespillet er godt på alle kanter. Især William Fichtner spiller virkelig godt i rollen som den lokale sherif Tom Underlay, der skjuler mere end man umiddelbart skulle tro. Fichtners karakteristiske ansigt og underspillede charme gør ham til en perfekt blanding af skurk og helt, der konstant balancerer på grænsen mellem dumt svin og kærlig familiefar. Fichtner kan endvidere opleves i endnu en konspirationsserie, nemlig den populære ”Prison Break” hvor han spiller FBI agenten Alexander Mahone.

Rent teknisk er ”Invasion” også en succes. Serien er velproduceret og godt instrueret. Samtidig har man en god og gennemtænkt grundhistorie, der gør at seriens 22 afsnit hænger godt sammen. Samtidig bæger serien præg af godt kameraarbejde, der indfanger alt lige fra mørke lagerrum til Floridas sumpe badet i brændende sollys.

Seriens største problem er, at den desværre er lidt lang tid om at komme op i tempo. Man skal igennem de første 6 afsnit før at serien bliver virkelig spændende. Det er lidt synd for serien, der ellers er virkelig interessant. Men vælger man at se de første afsnit, så bliver man til gengæld også belønnet med sci-fi spænding i stor stil.

Ekstramateriale

Ekstramaterialet til ”Invasion” er en anelse sparsomt, seriens omfang taget i betragtning. Til 13 af seriens i alt 22 afsnit finder man en række slettede scener, der veksler imellem at være interessante og åndsforladt fyld. I ekstramaterialet finder man endvidere den 25 minutter lange dokumentarfilm ”Invading the mind of Shaun Cassidy”, hvor seriens skaber Shaun Cassidy fortæller om seriens tilblivelse. Cassidy bakkes op af seriens skuespillere og producenter, og den lille film giver et godt indblik i de tanker, der ligger bag serien. Udover det ovenstående finder man også en såkaldt gagreel, hvor skuespillerne skiftes til at dumme sig ”on camera”.
Udover enkelte af de slettede scener er dokumentarfilmen det mest interessante ved ekstramaterialet. Det kunne sagtens have været gjort bedre!
3 stjerner til ekstramaterialet.

Lyden er i 2.0 Dolby Surround.
Billedet er i widescreen 1.78:1
Serien (ikke ekstramateriale) er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk, polsk og engelsk

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: Invasion
Original Titel: Invasion
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Thomas Schlamme, Michael Dinner, Lawrence Trilling, Rod Holcomb
Skuespillere: William Fichtner, Eddie Cibrian, Kari Matchett, Lisa Sheridan, Tyler Labine, Alexis Dziena, Evan Peters, Ariel Gade, Aisha Hinds
Spilletid: 871 min.
Selskab: Warner Bros. 2006/ Warner Bros. Danmark 2007
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...