Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

INXS: I'm Only Looking / The Best Of

25. juli 2004 af Per C. Halling

6 stjerner Skriv en kommentar

INXS: I'm Only Looking / The Best Of billede

Musikvideoer på præsenteret på den fede måde, med Intros fra bandet, info om de enkelte videoer, en hel disk med ekstra materiale og remixet så de lever op til dagens standarder for lyd og billede.

Vi har tidligere på ON-Z kigget på en udgivelse med Inxs og det var den fremragende koncertdvd INXS - Live Baby Live og nu er så turen kommet til udgivelsen af deres musikvideoer fra hele deres karriere, som godt nok har været udsendt tidligere, men slet ikke i så flotte versioner som her.

Dette er en dvd-udgivelse som virkelig burde være skole eksempel på hvordan musikvideoer på dvd bør være i fremtiden, for dette viser hvordan dvd’en virkelig kan blive et godt alternativ til CD’en og dem som godt vil et skridt nærmere sine idoler eller vide mere om det som de sidder og lytter til og samtidig få noget ekstra materiale, som man naturligt ikke får på en almindelig CD.

Disk 1 – De 25 bedste musikvideoer

Da jeg smed denne dvd i maskinen var jeg meget spændt for denne dvd lovede hele 25 sange/videoer og mulighed for 3 forskellige lyd formater (Linear PCM 48/16 2.0, Dolby Digital 5.1 og DTS). Mange gange er jeg blevet skuffet, men allerede fra først billede og åbningsmenuen blev jeg hurtig klar over, at her var der tale om noget ganske særligt. Jeg vil senere komme ind på lyd- og billedekvaliteten, men allerede nu blot sige Wau !

Alle videoer introduceres kort og godt af et eller flere af gruppens medlemmer. Samtidigt få man også oplysninger om videoens instruktør, indspillested, fra hvilket album og måned/år den stammer fra. God og nyttig information når man fx skal ud og købe pladen bagefter eller gå mere i dybden med den enkelte instruktør. Faktisk havde jeg det sådan, at jeg hele tiden skulle se og høre et nummer et nummer mere for det kunne jo være at de havde endnu en lille anekdote, som man ikke havde hørt før.

Her har du en lille liste over alle de videoer du kan (gen)opleve og jeg vil tro at du sikkert kan finde en eller favoritter blandt dem:

1. Just Keep Walking 2. The One Thing 3. Don't Change 4. Original Sin 5. This Time 6. What You Need 7. Kiss The Dirt 8. Listen Like Thieves 9. Need You Tonight 10. Mediate 11. Devil Inside 12. Never Tear Us Apart 13. New Sensation 14. Mystify 15. Suicide Blonde 16. Disappear 17. Bitter Tears 18. By My Side 19. Shining Star 20. Not Enough Time 21. Taste It 22. Baby Don't Cry 23. Beautiful Girl 24. The Gift 25. Elegantly Wasted.

Når man sidder og ser og lytter til disse videoer kan man virkelig se og føle hvor meget INXS altid har været foran med både teknik, ideer og udnyttelse af mediet fuldt ud, takket været gode instruktører, producere og ikke mindst musikere og sangskrivere.

6 ud af 6 stjerner

Disk 2 – Live / Rare & Documentary

Hele disk 2 er Ekstra Materiale og kunne nemt have været udgivet som en selvstændig dvd, da det er både meget omfattende, men også af meget høj kvalitet.

INXS Live

Disk 2 lægger ud med 10 forskellige live-optagelser fra hele verdenen. Hver enkelt optagelse få igen kommentarer og små anekdoter med på vejen. Selvom ikke alle optagelser er lige flotte fanges man alligevel af gruppens smittende energi.

Remixed

I denne sektion har man ladet en række af verdens førende dance DJ’s lege og remixe både live-optagelser og videoer en række deres sange. Det er igen nytænkning, som præger disse videoer, som jeg godt kunnet tænkt mig at høre bandet kommentarer til, men kedelige er de bestemt ikke.

Welcome To Wherever You Are

En lille 18 minutters featuette optaget i forbindelse med en velgørenhedskoncert i Sydney til ære for bl.a. hjerteforskning, som bringer bl.a dig back-stage og til prøverne og forberedelserne til det store show, hvor du får to af deres sange Heaven Sent og Taste It.

Pictures From A Full Moon

En række spændende optagelser. som blev til som følge af et projekt, hvor INXS besluttede sig for at udgive et video album. Igen for at være ny tænkende gik de til filmstuderende og professionelle filmfolk med deres musik, som de så fik lov til at lege med og det kom der nogle meget anderledes billeder og videoer ud af.

Rare & Ureleased

En række optagelser, der af en eller flere grunde ikke enten ikke er blevet frigivet før nu eller da de produceret. Det er godt materiale, men også her kunne det have været rart med nogle kommentarer fra enten INXS eller deres instruktører, når de nu har været så flittige tidligere på diskene.

Behind The Scenes

Et godt lille program med INXS, Troy Davies, Richard Lowenstein og Chris Murphy, hvor man går i dybden med tilblivelse af deres videoer. Man får virkelig respekt for disse fyre efter at have set dette program. Programmet viser virkelig hvor langt foran de altid har været, i forhold til de fleste andre bands, i udviklingen af musikvideoer og formidlingen af musik på diverse medier. Man kan også hvordan de i den grad har inspireret andre grupper senere hen.

Gallery

INXS har altid tiltrukket meget opmærksomhed ikke blot for deres musik, men også deres stil og deres shows. Dette gjorde også at verdens førende fotografer som fx Annie Leibowitz, Helmut Newton og Herb Ritz stod i kø for at lave billeder med dem. En række af disse billeder kan du opleve i denne lille montage på lidt over 5 minutter, hvor du tilsat instrumentale versioner af deres melodier kan sidde og nyde disse billeder og trykke pause, hvis der er et du vil studere nærmere.

INXS Online

Disken og Ekstra Materialet rundes af med en guide og link til deres meget omfattende hjemmeside (www.inxs.com) som jeg afgjort kan anbefale at du besøger ikke kun som fan af gruppens musik, men også som eksempel på hvor langt man er kommet indenfor formidling af musik og underholdning on-line og andre digitale medier.

Flot og godt ekstramateriale, som ikke kan give andet end top karakter selvom der var flere steder godt ville høre mere, men det kan jo være at det kommer på Vol. 2, som de er i gang med at producere.

6 stjerner ud 6

Video

Begge disks er præsenteret i 4:3 og i en helt fantastisk flot billedekvalitet. Videoerne står som de var optaget i dag og liveoptagelserne har også fået et så de står bedst muligt. Selvom der er støj hist og her er det ikke noget som trækker ned i den samlede vurdering.

6 stjerner ud 6

Audio

Lyden er et helt kapitel for sig. Videoerne er blevet remixede så nu kan du opleve dem i Linear PCM 48/16 2.0, Dolby Digital 5.1 og DTS. Der er rigtig kommet liv i musikken og når billedesiden så er lige så flot er det svært at sidde stille eller lade være med at skrue op for de forskellige numre. Ekstra Materialet kan du kun høre Dolby Digital 5.1 og DTS, men helt igennem af samme høje kvalitet som disk 1. Fx i Behind The Scenes har du følelsen af at du sidder I same studie som interviewe foregår. Både med og uden Tv-et tændt er det her kræs for øregangen.

6 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Menuerne er lækre og overskuelige og ledsaget af deres musik.

Tekster er der kun på talestederne og ikke under sangene, så du har ikke noget at synge efter, hvis få lyst til det, men til gengæld kan du vælge tekster på diverse hovedsprog som Engelsk, Tysk osv. men desværre ikke dansk, men det er jo ikke noget nyt når det drejer sig om musikdvd’er.

5 stjerner ud 6

Konklusion

Man skal være meget tonedøv eller meget blind hvis man ikke kan bare finde lidt godt på denne dvd, som simpelthen er en af de bedste Musikdvd’er på markedet i dag, som er skole eksempel på at musikvideoerne bestemt er et værdig alternativ til almindelige CD’er når bare de bliver præsenteret ordentligt.

Gamle fans vil fryde sig over denne udgivelse og glæde sig til Vol. 2, mens Nye fans kan starte her med fare for at de dagen efter går ud og køber INXS’s cd’er eller tidligere omtalte live dvd.

Så lad dig ikke skræmme af det kedelige cover, for her er der tale om en dvd, som både vil rocke dig og rykke grænserne for hvad vi kan forvente af mediet i fremtiden, både med og uden Tv’et tændt.

Det har været svært at gengive den flotte kvalitet i denne udgivelse via billederne, for der er rettigheder på selve dvd’en hvilket gør at jeg ikke har kunne lave screenshots.

DVDen er venligst stillet til rådighed af Universal Music Danmark.

Titel: INXS-I'm Only Looking / The Best of …
Original Titel: INXS-I'm Only Looking / The Best of …
Premieredato: 12. juli 2004
Genre: Andet
Link: http://www.inxs.com
Inxs er gode både på CD/LP, deres videoer er nyskabende og så var de ikke mindst et fremragende liveband.
Inxs er gode både på CD/LP, deres videoer er nyskabende og så var de ikke mindst et fremragende liveband.
Her er et lille gruppebillede, som vist ikke behøver en beskrivelse.
Her er et lille gruppebillede, som vist ikke behøver en beskrivelse.
INXS har aldrig været bange for at stille op de mærkeligste steder som fx en Kirkegård i Tjekkoslovakiet eller som her den Australske Bush.
INXS har aldrig været bange for at stille op de mærkeligste steder som fx en Kirkegård i Tjekkoslovakiet eller som her den Australske Bush.


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...