Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Esthers Orkester
Esthers Orkester billede

Men
A Hero
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Johnny Winter - Live In Times Square

17. oktober 2004 af Toke Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Johnny Winter - Live In Times Square billede

Bare fordi man er blevet gammel og behøver stok betyder det ikke nødvendigvis skindød og tandløs. Den lille grimme albino med fængselstatoveringerne leverer virkeligt varen!!

Efterhånden er den klassiske og (lad os nu indrømme det) meget traditionsbundende, ja næsten konservative Texas-Blues blevet spillet til hudløshed med mere eller mindre heldige udfald til følge.
Oftest efterhånden ret kedelige udfald, hvor man i virkeligheden fornemmer at musikkerne leverer varen bare fordi de kan, men at det hele ligger på rygraden og slæber sig af sted. Fint nok til en fadøl og whisky på et røgfyldt værtshus, eller som behagelig underlægningsmusik til en stille snak i sofakrogen, men så heller ikke meget mere.

Men så er der alligevel små lyspunkter inden for denne (i øvrigt pragtfulde) genre og en af disse er den lille spinkle albino JOHNNY WINTER med fængselstatoveringerne. Godt nok er han da kommet pænt op i årene, faktisk længere end jeg lige havde tænkt det og må da hjælpes op af stolen og få udleveret sin stok ved koncertens afslutning, men når han sidder der og spiller sin Blues er det bestemt ikke lige til at se. Der vågner gnisten i hans øjne og fingrene køre over guitaren som havde de aldrig bestilt andet og finder hele tiden små fine toner og nye nuancer frem i musikken.
Men nu har han altså også lavet det her (og sikkert ikke andet) i gevaldigt mange år og bl.a. spillet sammen med fyre som Muddy Waters og des lige. Og at han samtidig bliver bakket op af et forrygende nærværende band på denne DVD gør så sandelig ikke oplevelsen ringere. Tværtimod. Især skal nævnes James Montgomery på mundharpe og vokal på flere af numrene. Så hvad traditionel Blues angår kan jeg kun sige: B.B.KING go home – ”Johnny Guitar” på den berømte The B.B.King Blues Club and Grill anno 2003 har taget teten.

Lyden er fortræffelig og der er mulighed for at vælge mellem (traditionel) stereo og 5.1 surround sound for de heldige ejere af et sådant apparat. Til gengæld er billederne underligt grovkornede, taget i betragtning af at optagelsen er fra sidste år hvor smalfilmskameraet vist nok var blevet afløst af noget bedre grej. Men så kan man jo sige at det giver det hele et lidt ”autentisk” præg, musikken taget i betragtning. Hvis man er i sit tilgivende, fantasifulde og optimistiske hjørne.
Heldigvis er optagelserne stort set renset for en hver form for tekniske smarte MTV-musikvideo-tricks og begrænser sig til en behagelig rolig kameraføring der lader den behagelig Blues komme til sin ret. Undtagelsesvis er de enkelte sange som de (for autenticitetens skyld?) har valgt at holde i sort/hvid og de få minutter i løbet af koncerten som de har valgt at vise som split-screen. Det er ikke voldsomt forstyrrende men alligevel effektrytteri nok til at irritere mig i denne sammenhæng.

Jeg kan kun anbefale denne DVD til alle yndere af velspillet og nærværende Texas-Blues og er selv glad for at have den i min samling, men kan på grund af manglen på de store overraskelser alligevel ikke få mig selv til at give den mere end tre store salomoniske stjerner for fremragende håndværk!!!

Og tre små middelkarakterangivende stjerner (* * *) for lidt ok. Ekstramateriale:

HOLLYWOOD ROCK WALK

Johnny Winter bliver hædret af Hollywoods slipseklædte pengemænd og får, med lidt hjælp, lov til at sætte sit håndaftryk og autograf på en cementplade. Meget underholdene at se hvor lidt han ser ud til at passe ind i det miljø. Han vil jo bare spille noget musik for helvede.

SLIDES

Tja … et lille lysbilledshow af kort varighed

INTERVIEWS

… er egentligt fortrinsvis bare med medlemmerne af bandet og andre tilstedeværende, da Johnny Winter selv mest af alt sidder i et hjørne og ser behageligt fraværende ud. Selv da han af en eller anden radiovært får udleveret prisen for den mest efterspurgte kunstner. Kun når han finder guitaren frem og slår et par akkorder an lyser hans blik op og mere end antyder, at bare fordi man er blevet gammel og behøver stok, er man ikke helt død endnu. Tværtimod.

Og … TRACS:

Sugar Coated Love
Boogie Real Low
Good Time Charlie
Sick & Tired
Start over Again
Black Jack
Messin’ With The Kid
Mona
Mojo Working
Johnny Guitar
Mojo Boogie
Highway 61

DVDen er venligst stillet til rådighed af
BMG Danmark.

Titel: Johnny Winter - Live In Times Square
Original Titel: Johnny Winter - Live In Times Square
Premieredato: 4. oktober 2004
Genre: Andetbanner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...