Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Julefrokosten

2. november 2010 af Julie Klausen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Julefrokosten billede

Julefrokoster SKAL ende galt, hvilket så sandelig også er tilfældet i denne film.

Den unge og særdeles ambitiøse bilsælger Anders Bo, er af sin chef blevet bedt om at blive ansat ved det lille konkurrerende autoværksted Holgers Auto, med hensigt på at stjæle deres kundekartotek. Det bliver bestemt, at denne onde plan skal sættes i værk under Holgers Autos årlige julefrokost, som står lige for døren. Som traditionen vil have det, går også denne julefrokost selvfølgelig helt amok, og Anders Bo begynder at holde af de sjove men særlige mennesker, denne arbejdsplads huser; ikke mindst Holgers Datter Amalie.

”Julefrokosten” er som sådan ikke en dårlig komedie. Den har grundelementer i orden; gode skuespillere, en morsom handling og ikke mindst, skæve eksistenser. Ikke desto mindre er denne film så forudsigelig, replikkerne ligeså, at filmen alt i alt virker som en samling af alt for mange klichéer på samme sted. Humoren er splittet. På den ene side fanger filmen os, idet alle situationer, giver flashbacks til egne pinlige oplevelser med julefrokoster eller des lige, men samtidig mangler vi netop af den grund og lidt af den der det-så-jeg-ikke-komme effekt. Alle jokes og alle scener er lette at gætte slutningen på, og det har desværre den effekt, at filmen i længden kommer til at virke plat og latterlig. Okay, lad os være fair, filmen har da uforudsigeligheder. Som f.eks. da vi ser en mand springe ud af vinduet, fra flere etager oppe, for derefter at rejse sig uden en skramme. Desværre er dette ikke en af de gode uforudsigeligheder, men derimod en scene man længe bagefter kan irritere sig over.
Karaktererne i denne film er heller ikke just noget vi ikke har set før. Den dumme Buller (Kim Bodnia) kan i høj grad sammenlignes med butleren hos familien Gyldenkål, eller den typiske ”dumme hjælper” i alle komedier.
Så er der jo også lige budskabet, der simpelthen må give enhver anmelder lyst til at hamre hovedet hårdt ind i væggen. Temaet i denne totalt forskruede, platte og kunstige film er simpelthen noget så malplaceret som: tilgivelse og kærlighed er det vigtigste i verden. Nøj hvor det er irriterende at få den smækket i fjæset, efter at have siddet i knapt halvanden time og set på bare røve på kopimaskiner, SM sex, kaskader af opkast og absurde personligheder. Her skulle man bare have valgt at gennemføre det platte, og have givet denne komedie en budskabs-løs slutning.
Alt i alt er det svært at regne ud, hvorfor man mente, at lige præcis en film med denne historie, manglede på hylderne i Blockbuster. MEN! Når alt dette så er sagt, så er filmen jo på sin vis ganske underholdende. Til trods for at den aldrig griber os fuldstændig, kan den være hyggelig, og man kan da godt sidde og gnække lidt over den. Skuespillerne er dygtige og folkekære, hvilket jo altid er et plus. Dog skal det så siges, at det er et sats at samle SÅ mange store skuespillere i én film – det ligger et vis pres på resultatet. I ”Blå mænd” gi det godt, men i denne film kunne der kunne godt have været plads til lidt flere forholdsvis ukendte ansigter.
Scanbox.

Titel: Julefrokosten
Original Titel: Julefrokosten
Premieredato: 5. november 2010
Instruktør: Rasmus Heide
Skuespillere: Helena Christensen, Thure Lindhardt, Kim Bodnia, Ghita Nørby, Anders W, Berthelsen, Baard Owe, Mick Øgendahl, Søren Malling, Julie Ølgaard
Spilletid: 86 min.
Selskab: Fridthjof Film, 2009
Genre: Humor
Link: http://www.julefrokosten.dk/banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...