Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Julefrokosten

6. november 2009 af Mie Bach

3 stjerner Skriv en kommentar

Julefrokosten billede

Hvad får man hvis man splejser ”Fars Fede Juleferie”, ”Alene hjemme” og en gammel dansk film? Man får såmænd ”Julefrokosten”.

Filmen er skrevet/instrueret af Rasmus Heide, som debuterede med ”Blå mænd”, og det er tydeligt, at det er den samme mand, der står bag begge film. Som i ”Blå mænd” er det igen de sære eksistenser, der er i fokus, og filmens omdrejningspunkt er lige så mærkeværdigt, som de mennesker det handler om. Vi er rykket fra genbrugspladsen til en autohandler, der drives af Holger (Dick Kaysø), dog med knap så hård hånd. Datteren Amalie (Julie Ølgaard) træder til når der skal træffes beslutninger og sammen med en lille trofast stab af medarbejdere går forretningen strygende. Der er Patrick (Martin Brygmann), der driver den konkurrerende autoforhandler imidlertid ikke helt tilfreds med, og han får derfor den nyansatte Anders Bo (Thomas Voss) til at skaffe Holger Auto´s kundekartotek. Han bliver ansat hos Holgers Auto og planen er, at sige op mandagen efter, når han har skaffet det. Hvad han dog ikke lige havde forudset er værkstedets julefrokost, som bestemt ikke går stille for sig. Her møder han bl.a. Fimse (Anders W. Berthelsen), der bare rigtig gerne vil snakke om folks problemer, den ensomme Torben (Søren Malling), hvis humør former sig efter Frems præstationer på fodboldbanen og Buller (Kim Bodnia), der efter en arbejdsulykke er blevet en smule utilregnelig. Og så er der selvfølgelig også Amalie, som er svær at modstå og taler til Anders Bo´s dårlige samvittighed.

Ovenstående præsentation var kun et udsnit af de personer, der er med i filmen, og i betragtning af, at handlingen kun udspiller sig over et par få dage, er der virkelig mange karakterer med. Alle er de besynderlige på hver deres måde, men man kunne måske have ønsket sig lidt færre og så gået lidt mere i dybden med dem. Det resulterer desværre i en lidt akavet dialog, fordi der skal presses så meget information ind. Men der er også en hel del positivt at sige om filmen. Julen er hjerternes fest og filmen er helt sikker hjertevarm. Bag alle guirlanderne og ”fald på røven humoren” gemmer sig nemlig en sød historie om kærlighed mellem familie, venner og kærester. Og ja der er mange karakterer med, men det betyder også et bredt udsnit af nogle af Danmarks bedste skuespillere såsom Ghita Nørby, Martin Brygmann, Kim Bodnia, Anders W. Bertelsen, Thure Lindhart, og ikke mindst Anne-Grethe Bjarup Riis, der spiller så man skulle tro, at hun var fuld under optagelserne. Og så er vi nogle, der er glade for at Dick Kaysø droppede ”Himlen falder-sporet” og fandt tilbage til den gamle hyggelige Krumme far karakter. Se så skal det nok blive jul i år!

Titel: Julefrokosten
Original Titel: Julefrokosten
Premieredato: 6. november 2009
Instruktør: Rasmus Heide
Skuespillere: Thomas Voss, Dick Kaysø, Julie R, Ølgaard, Martin Brygmann, Anne-Grethe Bjarup Riis, Kim Bodnia, Anders W, Berthelsen, Søren Malling, Ghita Nørby, Thure Lindhardt, Mick Øgendahl.
Spilletid: 86 min.
Selskab: Fridtjof Film, 2009
Genre: Humor
Link: http://www.julefrokosten.dk

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...