Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Halloween Kills
Halloween Kills billede

Jungle Cruise
Free Guy
Gagarine
Marco Effekten


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kærlighed ved første slag

23. juli 2015 af Sofie Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

Kærlighed ved første slag billede

Hjertevarm og livsbekræftende komediedrama om venskab og kærlighed.

Arnauds (Kévin Azaïs) far er død og har efterladt sin byggevirksomhed til familien. Arnaud ved ikke rigtig hvad han vil med sit liv, sommeren ligger foran ham og vennerne er på vej til at flytte væk. Han beslutter sig for at blive tilbage, hænge ud med de venner der ikke er rejst, og arbejde med sin bror i farens virksomhed.

Men så møder han Madeleine (Adèle Haenel). Hun er stålfast besluttet på at komme i et af hærens hårdeste regimenter, for at lære om overlevelse. Hun er med andre ord en rigtig hård banan, der forbereder sig på krig og ødelæggelse. Når de andre hænger ud, dyrker hun kampsvømning og øver sig i at holde vejret.

Arnaud betages med det samme, og prøver ihærdigt at bryde gennem hendes hårde ydre. Hans fascination får ham til at glemme alle andre planer, og han melder sig med det samme til den militære boot camp Madeleine skal deltage i. Boot campen viser sig at være mere udfordrende for dem begge, end de havde forestillet sig, og sammen bliver de sendt ud på en rejse der konfrontere dem med spørgsmål om tillid, venskab og hvad de vil med livet.

Kærlighed ved første slag er en dejlig film. Den er hjertevarm, og er gennemsyret af en fin uskyldig og ungdommelig humor hele vejen igennem. De to meget forskellige unge mennesker, Arnaud og Madeleine, viser en naivitet midt i en imponerende beslutsomhed, som emmer langt væk af mod på livet. Og det på trods af de dystre toner som temaet, om at ville træne sig til overlevelse i tilfælde af jordens undergang, også hentyder til.

Skuespillet fra de to unge mennesker er sublimt. Man fornemmer virkelig hvordan Arnaud er betaget af Madeleine, når kameraet hænger ved hans ansigtsudtryk, der tydelig viser en ung mand der glemmer alt om tid og sted, når han kigger på hende
De har begge et kropssprog der bedre end nogen ord, taler om ungdommelig trods. Og det virker. Man griner og hepper på de to, og det er en fornøjelse at se en rigtig feel-good film, der viser store og dramatiske følelser, uden på noget tidspunkt at kamme over i det sentimentale eller lyserøde, men som man kan lade sig underholde af, og som man bliver i godt humør af at se.

Den smukke natur og ungdommelig vildskab afspejler hinanden, og underlægningsmusikkens hurtige tempo, der er mikset med perioder hvor de naturlige lyde får lov at stå alene, taler deres eget sprog, og forstærker hinanden.

Det er en film om venskab, tillid og at turde tage chancer. Om at tage imod hjælp og give sig hen, og ikke kun ville klare det hele selv.

Kærlighed ved første slag er en hjertevarm og opløftende film, om unge mennesker med stærke følelser, som har en råhed og renhed i deres uskyld, der giver mod på livet.

Titel: Kærlighed ved første slag
Original Titel: Les Combattants
Premieredato: 23. juli 2015
Instruktør: Thomas Cailley
Skuespillere: Adèle Haenel, Kévin Azaïs, Antoine Laurent, Brigitte Roüan
Spilletid: 98 min.
Selskab: Angel Films, 2014
Genre: Drama , Romantikbanner
Overskrift Højre Block
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...
Dr. Death (C More)
Succession - Sæs...
The Guilty (Netf...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...