Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Kandahar (Blockbuster)

4. september 2023 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Kandahar (Blockbuster) billede

Sløv i optrækket, men den sidste time hæver Butlers flugtrejse op på et mere end acceptabelt niveau. Ørkenaction omsat til flot visuel underholdning.

Det er lige før, at Gerard Butler efterhånden udfylder hullet efter Bruce Willis. Actionfilm med en altoverskyggende helt i den centrale rolle, og så en masse forholdsvis ukendte skuespillere i de sekundære roller. Opskriften på Kandahar gør i hvert fald intet til at modarbejde den påstand. Tja, altså lige med undtagelse af, at Travis Fimmel (Vikings, Warcraft, Raised By Wolves) også kigger forbi.

I “Kandahar” spiller Butler CIA-operatøren Tom, som sammen med sin makker bliver afsløret under en hemmelig undercover mission i Afghanistan, hvor opgaven er at ødelægge landets atomanlæg. Forklædt som internetteknikere afsløres deres dæknavne og samtidig postes deres billede på national tv. Toms makker bliver kort tid efter brutalt likvideret, og Tom må nu flygte sammen med en tolk. Kan Tom nå til Kandahar med livet i behold, så er det muligt at komme helt ud af landet. Hjemme venter datteren, som netop har bestået sin eksamen og gerne vil have sin far med til fejringen. Intet tyder dog på, at de kommer til at se hinanden igen, for Tom er truet ved selv den mindste lille uforsigtighed. Hjælpen er desuden knap, for hvem tør risikere at blive fanget i at støtte Afghanistans mest eftersøgte sabotør?

“Kandahar” er en typisk “nettet strammes”-actionthriller. Efter en træg og langsommelig første ⅓, så kommer der skub i måsen på både Butler og spændingskurven. Toms armbåndsur sættes til nedtælling i håbet om at kunne nå et britisk fly, som forlader afghansk luftrum om 30 timer. Herfra får vi den film, som vi var stillet i udsigt, men som sagt, så må konklusionen være, at de første 40 minutter var en tung omgang at skulle slæbe sig igennem. Unødvendigt detaljeret og med en del overflødige scener for at retfærdiggøre hensigten for flugtfilmens plot.

Butler gør som han plejer. Ingen kan se så vejrbidt koncentreret ud som ham - også i særdeles pressede situationer. Et helt naturligt førstevalg til en typefilm som denne. Skønt også at se Travis Fimmel i en overbevisende rolle. Han nøjes vist ikke bare med at spille en allieret, der for alt i verden vil have Tom hjem igen. “Kandahar” er fyldt med vilde actionmættede sekvenser i mellemøstligt miljø. Flere tangerer næsten når der går katten efter musen i den i Indiana Jones-sammenhæng. Indstillingerne, koreografien og skuespillet går fint i spænd og “Kandahar” runder langt bedre af, end den fik lagt fra land. Øjnene viger desuden ikke fra Butler på udebane. Samspillet med tolken Mo (Navid Negahban - 24, Legion, Homeland) trækker også i den gode retning. Når boet skal gøres op, så er der 4 stjerner til Butler og co.

Titel: Kandahar (Blockbuster)
Original Titel: Kandahar (Blockbuster)
Premieredato: 4. september 2023
Instruktør: Ric Roman Waugh
Skuespillere: Gerard Butler, Travis Fimmel, Ali Fazal, Elnaaz Norouzi, Navid Negahban, Olivia-Mai Barrett, Tom Rhys Harries, Bahador Foladi, Ray Haratian, Hakeem Jomah, Mark Arnold, Rebecca Calder, Farhad Bagheri, Nina Toussaint-White
Spilletid: 119 min.
Selskab: Capstone Pictures, MBC Studios, Thunder Road Films, G-Base, 2023
Genre: Action , Thriller
Streaming service: www.blockbuster.dk


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...