Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rambo: Last Blood
Rambo: Last Blood billede

Dronningen
Jagtsæson
Mugge & Vejfesten
Avengers: Endgame
Us
Ad Astra
Pokémin Detectiv...
After


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kim Novak badede aldrig ved Genesaret

27. september 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Kim Novak badede aldrig ved Genesaret billede

En skøn Svensk film om drengen Erik der under en sommerferie snuser til voksenlivets glæder og sorger. Fortalt med følsomhed og en stor indlevelse fra både instruktør og skuespillere.

Sommer i Sverige, engang i 1960erne. Erik på 14 er tynget af sin mors nært forestående død og af farens fjernhed. Men samtidig drages han af mysteriet om kærligheden, erotikken og voksenlivet. Sammen med kammeraten Edmund skal han tilbringe, hvad der tegner til at blive den bedste sommerferie nogensinde i Genesaret, familiens hytte ved søen lidt uden for byen.
Men døden besøger dem også dér. I en bil tæt ved hytten findes liget af en lokal sportshelt - kæreste med deres lærerinde Ewa, der ligner Kim Novak så meget, at det gør ondt i en drengesjæl. Sommernætternes trylleri bliver brudt.
Det Rædselsfulde lader sig ikke besværge af magiske ordremser eller dampende erotik.

KIM NOVAK BADEDE ALDRIG VED GENESARET bygger på Håkan Nessers stemningsfulde roman der blandt andet handler om tabet af uskyld. En smuk og følsom skildring af drengesindet og den vågnende kærlighed fortalt med en stor portion humor.

Instruktøren Martin Asphaug har fint fanget bogens historie og fortæller en smuk og rørende historie der ikke kan undgå at gå ind under huden på publikum.

"Kim Novak badede aldrig ved Genesaret" var tæt på at blive nomineret som officielt svensk bidrag til Cannes-festivalen, men dukker først op i de svenske biografer til at det kunne lade sig gøre.

Svensk film har sat gang i en del filmatiseringerne af Håkan Nessers bøger.
Seks af romanerne skal indspilles som film på Gotland til efteråret. To af filmene skal vises i biografen, mens de sidste 4 skal sendes som tv-serier på svensk TV4.

Noget på hjerte” er et nyt koncept for dig, som elsker at se en god film, der har noget at byde på. Konceptet er skræddersyet til dig, som ikke kommer i biografen så tit eller som kan have svært ved at finde filmperlerne på hylden i videobutikkerne. Hver måned sender vi to ”Noget på hjerte-film” på gaden. Kim Novak badede aldrig ved Genesaret søen er en af dem.

Kim Novak badede aldrig ved genesaret er fantasifuldt fortalt og bruger en del computereffekter til at fortælle historien. ikke de store bulder og brag som vi kender det fra Hollywood, men små ting der effektivt er med til at fortælle historien eller opbygge en stemning. Aldrig e reffekterne der kun for effekternes skyld. Eksempelvis er der en flot scene hvor Erik er på håndbold banen for at se den nye og berømte træner i action. Pludselig ser han den smukke pige der til forveksling ligner Kim Novak. For hans synspunkt forvandles hendes hverdagstøj pludselig til en flot kjole. Han nyder synet indtil han pludselig ser at hun kysser den nye træner. Så falder Eriks verden i krus og hans dagdrøm forsvinder brat. Dette ser vi ved at han forstener i bokstavlig forstand og han bliver til grus der ramler sammen i en bunke.
Der er masser af sådanne fortæller elementer i filmen og det er bestemt en af tingene der gør Kim Novak badede aldrig ved Geneserat til en stor filmoplevelse.

Der er ingen ekstramateriale på denne udgivelse.

Lydformat: Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Billedformat: 16:9 Anamorphic Widescreen 2,30:1

Sprog: Svensk

Undertekster: Dansk, Norsk, Finsk og Svensk for hørehæmmede

Filmen er venligst udlånt af SF-Film.

Titel: Kim Novak badede aldrig ved Genesaret.
Original Titel: Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.
Premieredato: 26. september 2006
Instruktør: Martin Asphaug.
Skuespillere: Anton Lundqvist, Jesper Adefelt, Jonas Karlsson, Helena af Sandeberg, Johan H, son Kjellgren, Anders Ahlbom, Bo Andersson, Leif Andrée, Peter Bäckander, Anders Berg, Torsten Edman, Donald Högberg, Vikt
Spilletid: 92 min.
Selskab: Film i Vest. 2005
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Krigsfotografen
Rambo:Last Blood
Ad Astra
True Detective -...
A Dog's Way Home
Pokémon Detectiv...
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge HænderKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...