Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

King Richard

18. november 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

King Richard billede

Will Smith stråler i en vaskeægte feel-good film om de to Williams-søstre svære vej til succes.

Sport er altid en god mulighed at fortælle et godt og solidt drama, og i denne nye film er det ingen undtagelse om de to tennisstjernes vej til succes – og ikke mindst manden bag deres succes, nemlig far Richard Williams.

Den hårdtarbejdende Richard (Will Smith) forsøger at få en træner til sine to døtre, Venus og Serena. Richard og hans kone, Brandy (Aunjanue Ellis) har skrevet en succesplan for deres to piger, hvor de skal opnå en stjernestatus indenfor tennis. Det viser dog at være sværere end forventet, og da Venus er den eneste af søstrene, som bliver signeret, bliver jagten på succes for den kontroversielle Richard endnu hårdere.

Det er næsten helt utroligt, at dette er baseret på en virkelig historie, som rent faktisk gik i opfyldelse. Richard er naturligvis en god far, men han spænder også gevaldigt ben for sine døtres fremtid. Der er både udtalelser om, hvordan juniorturneringerne ikke fører til noget, og når andre professionelle tennisspillere kommer ud i skandaler, så skal hans piger bestemt ikke nyde af samme skuffe. Alligevel imod alle odds ender de to piger med at blive legender.

Will Smith jager tydeligvis endnu en oscarnormingen hvilket muligvis er rundt om hjørnet, da han fanger alle aspekter af Richards karakter. Både den benhårde, men også den sårbare side, som tydeligt viser, hvordan han også selv er gået igennem livet som en sort mand i USA. Derfor har man også lyst til at føle empati for hans hårde mål for hans døtre, da de bestemt ikke skal jagtes af politiet.

Det er en vaskeægte amerikansk feel-good film, hvorpå den lidt klichéagtige dialog også forekommer. Dog er filmen så charmerende og fuld af håb, at man godt kan se igennem dette. Filmen repræsenterer både det stærke familiebånd, og troen på at alt er muligt, hvis man arbejder hårdt for det. Og så er det også en film om en af de største søster-duo verden nogensinde har set, og hvordan de har inspireret en hel befolkningsgruppe i USA.

”King Richard” er en charmerende, sød og godhjertet feel-good film. Will Smith stråler i rollen som faren Richard, og man får en nuanceret og præcist indblik i hans metoder. Selvom dialogen til tider er overfladisk, er filmen fyldt med så meget charme og personlighed, så den bevarer sin effektivitet.

Titel: King Richard
Original Titel: King Richard
Premieredato: 18. november 2021
Instruktør: Reinaldo Marcus Green
Skuespillere: Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal
Spilletid: 138 min.
Selskab: Westbrook Studios, Warner Bros. 2021
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...