Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kongens Store Tale.

9. august 2011 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kongens Store Tale. billede

En Oscar for bedste film og for bedste mandlige hovederolle er blandt de mange priser Kongens Store Tale har modtaget. En klassisk fortalt historie der griber en fra først til sidst.

Bertie (Colin Firth) er Englands fremtidige konge (Kong George VI). Hans ældre broder har droppet titlen og valgt kærligheden frem for kongetitlen, og nu står Bertie med en fremtid i hænderne, der kan få selv den stærkeste til at ryste på stemmebåndet. Og det er lige hvad Bertie gør. Han stammer nemlig. En stammen der er en stor hindring, når han skal tale til nationen, og hvad vil folket ikke sige til en kommende konge, der ikke kan tale rent. Bertie er af natur en usikker person, og blandt andet hans far tror, at hans stammen skyldes at han ikke mander sig op og tager sig sammen. Meget få havde i datidens England forstand på, hvad der virkeligt kunne ligge til grund fra talebesværet. Til landet kommer så talepædgogen Lionel Logue (Geoffrey Rush). Han kommer helt fra Australien, og ved en masse om det at stamme. Hans metoder virker eksperimenterende og underlige, men snart mærker Bertie en forskel. Venskabet imellem dem bliver stærkerer og stærkerer, og også Bertie vokser som menneske, og ikke mindst som mand, der nu er klar til at lede hans land igennem den kommende krig imod Hitler. En krig han skal introducere ved hans store tale.

Kongens Store Tale er en afdæmpet og rolig film, der uden de store armbevægelser fortæller en vedkommende historie om en mand i udvikling. Colin Firth vandt fortjent en Oscar for hans rolle som Englands kommende konge med det frygtelige kompleks. Man føler virkelig med ham, og hans rolige men intense spil griber virkelig fat i en. I skarp kontrast står talepædagogen spillet med store armbevægelser og grov mimik af Geoffrey Rush, der igen levere en pragtpræstation. De to meget forskellige typer mødes om det at stamme, og dette, deres fælles 3. får deres venskab til at blomstre. Det er smukt og rørende på en og samme tid, og man føler på intet tidspunkt at instruktøren Tom Hooper slipper grebet om filmens centrale historie. Det er velfortalt og sublim filmkunst, der uden de store bølger formår at sejle skuden sikkert i havn.

Alle filmens biroller er besat af blændende gode Britiske skuespillerer. Helena Bonham Carter, Michael Gambon, Derek Jacobi og Guy Pearce glimter alle i deres roller, og de gør historien vedvarende spændende og intressant. Alle replikker er velskrevet, og man føler at der er 110 % kontrol over måden historien bliver fortalt på. Det er solidt håndværk, der fortjent har modtaget et hav af forskellige priser ud over de gyldne Oscar statuetter.

Ekstramateriale.

Et af årets bedste biografoplevelser kan nu nydes i hjemme-biffen i HD kvalitet på denne flotte Blue Ray udgivelse. Heldigvis kommer der også en spændende række dokumentarprogrammer med som en del af ekstramaterialet: Q&A Special for BBC America, An inspirational story of an unlikely friendship og King George VI VE speech. Det er desuden muligt at hører instruktørens kommentarer på et ekstra lydspor.

Ekstramaterialet får 4 stjerner ud af 6 mulige.

Filmen er flot overført i dens oprindelige Widescreen format, og både billed og lyd er perfekt. Det er dejligt at se de flotte billeder i HD kvalitet. Der er virkelig mulighed for her at nyde de mange detaljer, filmens scenografi har at byde på.

Filmen kan ses med Danske, Norske, Finske og Svenske undertekster.

Kongens Store Tale er venligst stillet til rådighed af SF/FOX.

Titel: Kongens Store Tale.
Original Titel: The King's Speech.
Premieredato: 5. juli 2011
Instruktør: Tom Hooper.
Skuespillere: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Michael Gambo, Geoffrey Rush, Timothy Spall, Jennifer Ehle.
Spilletid: 119 min.
Selskab: 2010.
Genre: Drama





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...