Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lassie

7. april 2006 af Henrik Bergqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Lassie billede

Den gør godt den køter

Er du marxist af den gamle skole har du med den ny udgave af filmen Lassie et oplagt hadeobjekt og alle bønner fra dine børn om at besigtige den langhårede collie i den lokale biograf bør afvises med hård hånd.

Vi er i tiden mellem de to store krige i den lille mineby Greenhall Bridge i Yorkshire, hvor hertugen af Rudling hersker med tilfældig og ublu hånd. Glemt er alt nutidens snak om fagforeninger, det menneskeligt uansvarlige i at lukke ikke-rentable virksomheder og hvor enhver når længst ved at kende sin helt specifikke plads på den sociale rangstige.

Ikke så sent har hertugen af Rudling med et beredvilligt politikorps i ryggen lukket den lokale mine før han og dennes barnebarn Cilla kaster sin kærlighed på den ni-årige Joe Carracloughs prægtige firbenede eje nemlig Lassie. Hungeren og en fader snart på vej i krig gør at forældrene omend modvilligt sælger Lassie til hertugen og dennes planer om at gøre hunden til en del af hans avlsprogram for finere hunde.

Et er dog hertugens planer om at sende Lassie i avlspleje noget ganske andet er hundens tilbagevendende forsøg på at returnere fra hertugens kennel placeret i det skotske nord til det hjemlige Yorkshire. En rejse der fører os gennem et pitoresk landskab så frodigt serveret at man mistænker filmen for at have haft støtte fra det skotske turistministerium i ryggen.

Skulle nogen være i tvivl ender alt godt og Lassie og dens retmæssige ejere gøres da også endelig til stads godt hjulpet på vej af hertugens tilfældigt herskende retfærdighedsans.

Guderne skal vide at dette ikke er ikke er stor filmkunst dog er filmen så gedigen et stykke håndværk at den alene på denne front høster tre stjerner og endnu en for i sine få øjeblikke af løssluppenhed at lave det mest underfundige møde mellem Lassie og Loch Ness uhyret for blot derefter at lade hunden spille løven i en omrejsende dværgs marionetopførsel af Hieronymus og Løven. Endelig synes filmen er at være et probat bud i en stadig række af Lassie-fortolkninger der startede med Elisabeth Taylor og som i bedste fald ender med denne dags udgave af Lassie.

Med andre ord fire vuf fra en ellers umild stemt anmelder.

Titel: Lassie
Original Titel: Lassie
Premieredato: 7. april 2006
Instruktør: Charles Sturridge
Skuespillere: Peter O'Toole
Spilletid: 101 min.
Selskab:
Genre: Familie
Link: http://www.sf-film.dk


banner
Overskrift Højre Block
Little Women
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...