Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Chaos Walking
Chaos Walking billede

Promosing Young ...
Minari
Sjæl
The High Note
Retfærdighedens ...
Lille Sommerfugl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Last Will

28. april 2013 af Betina Bøgh Larsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Last Will billede

Hvordan beviser man, at man ikke er skyldig i mord, når alle beviser peger på én?

Da Hayden’s velhavende mand, læge Frank Emery (Tom Berenger), på mystisk vis dør, bliver Hayden (Tatum O’Neal) hurtigt hovedmistænkt. Det lykkelige par nåede nemlig kun at være gift i seks måneder, og hendes svogre påstod, at hun kun giftede sig med ham for pengenes skyld. En påstand, der bestemt ikke bliver mindre af, at Frank testamenterede Hayden hele sin formue kort efter deres bryllup.

Frank var nemlig god for en større formue, idet hans afdøde far efterlod ham sit familieforetagende med ejendomshandel. Som hårdtarbejdende læge lod han dog sine brødre, Virgil (Jefferey Dean) og Joseph (Peter Coyote), forvalte ejendommene. En beslutning, der snart skulle vise sig at være dårlig, fordi brødrene lod de fattige beboere i stikken.

Hayden erfarer nemlig, at Virgil og Joseph bestikker entreprenørerne og fusker med regnskaberne. Deres kreative bogføring får det til at se ud som om, at bygningerne er blevet løbende istandsat, og alt er i skønneste orden. Men i virkeligheden er der slet ikke lavet nogen reparationer, så området er virkelig uhumsk, og bygningerne er faldefærdige. Alt sammen fordi, at Virgil og Joseph vil tvinge beboerne til at flytte, så de kan rive bygningerne ned og bygge ejerlejligheder i stedet for.

Da Frank får nys om dette, udpeger han i stedet Hayden som forvalter af ejendommene. Beslutningen falder naturligvis ikke i god jord hos hverken Virgil eller Joseph, som nu har endnu en klemme på Hayden. Især Joseph bliver ond i sulet og vil gøre hvad som helst for at skille Frank og Hayden ad – men står han bag mordet på sin egen bror?

Vurdering
Last Will starter brat, da Hayden bliver ringet op og får at vide, at hendes hengivne mand er død. Dernæst følger et flash back seks måneder tilbage til deres bryllupsdag og hele vejen frem til hans død. Dette giver et godt indblik i, hvilke intriger der fører op til det mystiske dødsfald. Det viser, hvor modbydelig Joseph er overfor Hayden, og hvor langt han er villig til at gå, for at skabe problemer mellem det nygifte par. At han og Frank er brødre, kan være svært at forstå, med den umenneskelige opførsel han lægger for dagen. I øvrigt en rolle, som Peter Coyote klarer til UG!

At Hayden er uskyldig, er man ikke et sekund i tvivl om. Derfor er det tankevækkende at se hendes desperate kamp mod retssystemet. Hun står oppe imod et par magtfulde brødre, som er kendt af hele byen, og anklagerne imod hende er stærke. For selvfølgelig ville der være en økonomisk gevinst for hende, hvis hun som enearving slog Frank ihjel og slap godt af sted med det. Men hun er opsat på at finde frem til sandheden og bevise sin uskyld, og desto tættere på sandhedens kerne hun og hendes advokat kommer, desto flere fatale konsekvenser får det.

På mange punkter er Last Will en typisk amerikansk film. Den er som taget fra en amerikansk tv-serie med drama, intriger og konspirationsteorier. Og måske er det i virkeligheden det, den er bedst til! For selvom historien da er interessant nok, og skuespillerne gør det godt, er man mæt, når den slutter. Den er god, men ikke suveræn, og mangler wow-effekten, der giver en lyst til at se den igen. Det er ellers ærgerligt, for med en handling, der er baseret på virkelige begivenheder, har den potentiale til meget mere…

Ekstramateriale
Ekstramaterialet består af et slideshow med billeder fra filmen og et trailershow med andre titler.
1 stjerne ud af 6.

Another World Entertainment.

Titel: Last Will
Original Titel: Last Will
Premieredato: 9. april 2013
Instruktør: Brent Huff
Skuespillere: Tom Berenger, Tatum O'Neal, Patrick Muldoon, Peter Coyote, James Brolin
Spilletid: 98 min.
Selskab: Another World Entertainment, 2013
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...
NOMADLANDKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...