Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Le Mans '66

14. november 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Le Mans '66 billede

Der er fart over feltet og bilræs for alle pengene i ”Le Mans 66” med fantastiske præstationer fra Christian Bale og Matt Damon.

Tilbage i 1960’erne herskede der sig en ren krig imellem bilfabrikanterne Ford og Ferrari. Begge fabrikanter var opsat på at bygge den perfekte bil til konkurrence i motorsporten og vinde det prestigefyldte Le Mans. Nu får vi historien om den visionære bildesigner, Carroll Shelby og den rapkæftede racerkører, Ken Miles, som sammen ændrede motorsporten.

Det store ræs
Caroll Shelby ( Matt Damon) er gået på pension fra motorsporten og lever nu af at sælge og producerer biler. Efter et møde med fabrikanten Ford, skal han nu forsøge at producere den første konkurrencebil til de helt store racerløb. Han vil dog have den britiske racekører, Ken Miles ( Christian Bale) til at køre. Det er det en forhindring for Ford, da Miles med hans attitude og rapkæftede mund ikke ligefrem er det sikre valg iblandt pressen.

Machomænd, biler og øl
På papiret må det siges, at filmen er en vaskeægte drengehørm. Den er fyldt med hurtige biler og masser af racersekvenser. Dog er filmens helt store højdepunkter nu dens to hovedroller, Matt Damon og Christian Bale. Begge to er utrolige macho, hvor der både skal slås lidt, men så kan man altid få sig en øl og snakke om tingene senere. Christian Bale er fantastisk i rollen som den slidte Ken Miles, der er på kanten af bankerot og sammen med min kone, skal forsøge at redde deres tilværelse. Matt Damon gør det også fornuftigt i rollen som den gamle og frustrerede ex-racerkører, Caroll Shelby. Selvom han har et godt forhold til Miles, kan man fornemme, at han er såret over hans egen endte karriere. Begge skuespillere har en perfekt kemi som disse to ikoniske mennesker.

Bilsekvensker i verdensklasse
Filmen har haft et budget på cirka 100 mio dollars. Og disse penge er heldigvis blevet givet godt ud. Det er nogle rigtig fede og flotte racesekvenser, hvor man føler sig helt tilbage i sædet med vores karakterer. Det er nærmest som selv at spille et bilspil på Playstation! Dog må det også nævnes, at det er en meget amerikansk film. Dialogen er som skåret ud af et motivationsmagasin og kan fremstå utrolig kliche, og så elsker amerikanerne jo også at hylde deres helte. For i deres øjne er de naturligvis den bedste nation.

”Le Mans 66” er en velspillet, velproduceret og underholdende fra start til slut. Matt Damon og Christian Bale er to skønne fornøjelser, og så er der racersekvenser for alle pengene!

Titel: Le Mans '66
Original Titel: Ford v Ferrari
Premieredato: 14. november 2019
Instruktør: James Mangold
Skuespillere: Matt Damon, Christian Bale, Caitriona Balfe, Jon Bernthal, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone, Ray McKinnon
Spilletid: 152 min.
Selskab: Chernin Entertainment, Nordisk Film, 2019
Genre: Action , Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...