Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Vejfesten
Mugge & Vejfesten billede

Joker
Ad Astra
Downton Abbey
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Little Ashes

8. februar 2012 af David Lund

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Little Ashes billede

RPattz som Salvador Dali? Virkelig?

Indenfor kunstens verden var Salvador Dali en særling. Selv sammenlignet med en hvilken som helst anden verden, kan han vist kun kategoriseres som ”unik” og ”sær”. Derfor er en film om manden altid velkommen i min verden. De fleste kender mange af hans surrealistiske malerier og hans skøre skæg, men de færreste ved særligt meget om manden. Han har nemlig været meget tavs om sit personlige liv, og før han blev kendt, ved man så godt som intet om ham. Lige bortset fra nogle få udtalelser, der kom fra manden i slutningen af hans liv. Disse har man i ”Little Ashes” sat sammen, og dette er så resultatet.

Lad mig lige slå fast med det samme, at jeg kunne se rigtig mange i rollen som Salvador Dali. Alt fra Leonardo DiCaprio til Kevin Bacon kunne fungere på hver sin måde, men er der en, jeg så absolut ikke kan se i rollen, så er det sjovt nok ham, som endte med at få rollen – stjernen fra ”Twilight” filmene Robert Pattinson. Kender man ham ikke i forvejen, bør det kælenavn som pressen har givet ham sige alt – RPattz. Selvom Pattinson har leveret nogenlunde præstationer før, sker det simpelthen så sjældent, at han bare nærmer sig det middelmådige. Jovist, han er en køn mand, hvilket uden tvivl er grunden til hans enorme succes, men en så kompleks rolle som Salvador Dali, bør tilfalde en anden. ”Little Ashes” er en lavbudgetfilm. Det er meget klart ligeså snart den går i gang, da lyden generelt lyder som om, at filmen er indspillet i en stor hal, og billedet er sært overbelyst. Netop derfor er det sikkert stort for filmselskabet og instruktøren, at de overhovedet kunne få RPattz med i filmen, da den sikkert ikke ville blive udgivet i et land som Danmark ellers.

Filmen fokuserer hovedsageligt på Dalis venskab og forhold til poeten Federico Garcia Lorca. I starten væver instruktøren Paul Morrison en oversentimental og kvalmende film sammen, der med sin pompøse musik og blålige samt lyserøde farver i billedet, får en homoseksuelt forhold til, at se langt mere klichefyldt ud end hvad virkeligheden er. Filmen er i sit første kvarter rodet uden handling, de næste tre kvarter byder på førnævnte ubehageligheder og de sidste tre kvarter er faktisk nogenlunde seværdige. Her er man kommet sig over valget af RPattz til rollen som Dali, og langsomt vikles vi ind i mørkere sider af hans liv. Forholdet går i stykker, en forklaring på titlen af Dalis velkendte film ”Den Andalusiske Hund” kommer også på banen og filmen afrundes stadig inden hans helt store gennembrud.

”Little Ashes” bliver dog aldrig virkelig interessant, og det er på trods af, at den faktisk har en rigtig interessant historie at fortælle. Jeg krydser allerede nu fingre for en genindspilning i den nærmeste fremtid, forhåbentligt af en lidt mere habil instruktør og en hvilken som helst anden skuespiller end RPattz i rollen som Dali.

Ekstramateriale – 1/6

Trailer, trailershow og slideshow. Intet spændende at hente her.

Another World Entertainment.

Titel: Little Ashes
Original Titel: Little Ashes
Premieredato: 8. februar 2012
Instruktør: Paul Morrison
Skuespillere: Robert Pattinson, Javier Beltrán, Matthew McNulty, Marina Gatell
Spilletid: 107 min.
Selskab: APT Films, Aria Films, Factotum Barcelona S.L., Met Film Production, Met Film, 2008
Genre: Drama
Link: http://www.littleashes-themovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...