Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ad Astra
Ad Astra billede

Joker
Downton Abbey
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Løvernes Konge II

1. juli 2004 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Løvernes Konge II billede

Løvernes Konge II er lidt ligesom en pose Matador-Mix. Der er nogle ting i, man godt kan lide, der er nogle ting i, man ikke kan lide – og i virkeligheden kunne man godt have være det foruden.

For de læsere, der ikke har set Løvernes Konge, så spring denne anmeldelse over, gå ud og køb den og få den set. Derefter kan denne anmeldelse læses.
For alle andre er det næppe nødvendigt at introducere Simba, Nala, Zazu og ikke mindst Timon og Pumba. De er alle tilbage i opfølgeren ”Løvernes Konge II, Simbas stolthed”.

Hovedpersonen i 2´eren er dog denne gang Simba og Nalas datter, Kiara, som kort blev præsenteret i film nr. 1. Hun har en ret slående lighed med sin far, da han var i samme alder – fuld af spilopper og mod på eventyr - og den slags kan jo føre en masse postyr med sig. Simba stak i sin tid af fra fuglen Zazu, og de nye løvevogtere, Timon og Pumba har ikke overraskende ikke mere held med sig. Af sted på eventyr møder Kiara en anden løve, Kovu. Kovu er en del af Scars gamle slægt, men de to unger kender intet til fortiden, og bliver gode venner.

Det er resten af Scars slægt ikke rigtigt indstillet på skal forsætte. Lederen af flokken, Zira har kun hævn i tankerne og ønsker brændende at se Simba død og overtage magten på kongesletten. Derfor passer det fint, at hun har sin søn inden i fjendens lejr, og hun venter kun til det øjeblik kommer, hvor Kovu kan gå i ryggen på sine nye venner. Om Kovu vælger det, eller om venskabet/kærlighed sejrer til sidst kan nok godt afsløres her, for Disney har en fin tradition med happy endings. Men alle hovedpersonerne skal grueligt meget igennem, og Pumba tvinges til at skyde med skarpt for at slippe for at blive løvefoder.

Løvernes Konge II har en del ligheder med sin forgænger rent handlingsmæssigt, men så hører de fleste sammenligningspunkter også op. Der er ikke kælet for detaljerne i film nr. 2, som der var i nr. 1. Tegningerne er ikke nær så gode, specielt den fantastiske dybde fra 1´eren er totalt fraværende. Også musikken var en klasse for sig i den første film, og så er der simpelthen for mange små detaljer, der ikke hænger sammen. Bl.a. er det voldsomt irriterende at se Ziras flok bevæge sig i nærbillede, hvor man får indtryk af, at der er tale om ca. 30-40 løver.Men når samme flok ses ovenfra, er der åbenbart kun 7-8. Og så ligner det mere en kloning mellem løver og leoparder for at opnå det rette bistre udseende. Irriterende. Og det skal siges, at man ikke skal være kræsen for at spotte lignende mangler. Og det giver et lidt skuffende helhedsindtryk.

Løvernes Konge II er som udgangspunkt en ganske god tegnefilm. Problemet er bare, at den ikke kan ses, uden man vil dvæle ved forgængeren, som var klasser bedre. Derfor kommer den til at fremstå som en tynd kop the, der ikke overbeviser, hverken animation, plot, humor eller musik er i nærheden af nummer 1. Og på den baggrund lugter det hele lidt af trangen til hurtige penge baseret på en tidligere succes.

Afslutningsvis må det så indskydes, at hvis min søn på 2½ skulle bestemme, så fik denne film absolut topkarakter. Der er løver, aber, zebraer, musik og fart over feltet, og så er der vel ingen grund til at hænge sig i detaljer. Så bemærk venligst, at børn, som jo nok er den primære målgruppe, sikkert vil fryde sig over mere fra Kongesletten, hvilket kun kan bekræftes af, at der også er kommet en 3´er.

Filmen er venligst udlånt af Buena Vista Home Entertainment.

Ekstramateriale:
Timon & Pumbas kongeslette-spil
Timon & Pumba: Find ud af hvorfor
En Masse om løver
Stolt af Simbas Storhed Syng med på filmen "One by One"
Kortfilm "Love will find a way" - Musikvideo

Titel: Løvernes Konge II - Simbas stolthed
Original Titel: The Lion Kinge II - Simbas Pride
Premieredato: 16. juni 2006
Instruktør: Rob LaDuca, Darrell Rooney
Skuespillere: Peter Jorde, Amalie Dollerup, Mille H, Lehfeldt
Spilletid: 77 min.
Selskab: Disney, Buena Vista,
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...